TEMAD, DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

• YÜKSEL KALKAN
    • YuKSELKALKAN@kayserihakimiyet2000.com
    • 17 Ocak 2016 - 16:04:17

Almer Otelinde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Kayseri Kadın Platformu 27 sivil toplum dernek temsilcileri Dağlıca’da yaşanan terör saldırısını kınayarak, “Hakkari ili Çukurca İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK pususunda şehit olan askerlerimizin acısı hepimizin yüreğini dağladı” ifade edildi.
Kadın Platformu’nun, yaptığı yazılı açıklamasını okuyan Kayseri Barosu Kadın Hakları komisyon üyesi ve Türk ocakları kadınlar kolu üyesi Av. İsmihan Gülser Üçok,”Şehit olan askerlerimize rahmet, yakınlarına ve Türk Ordu ve Milletine başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Yaşanan sürecin emperyal güçlerin Ortadoğuya şekil vermek ve Türkiye’yi bölmek, parçalamak planlarının tetikçisi olarak kullanılan PKK terörünün, mevcut Anayasal düzene, ülke ve ulus bütünlüğüne karşı aleni bir başkaldırısı olduğu çok açıktır ve herkes tarafından görülmelidir. Türkiye’nin birlik ve ulusal bütünlüğünü amaç edinen ve bir arada barış içinde yaşamak isteyen bireylerin ve tüm kurumların hep birlikte ortak mücadele etmesi, sağduyu ile hareket etmesi gereken dönemlerden geçiyoruz. Bu ayrılıkçı terörist eylemlere karşı, devlet kararlı bir şekilde ve hukuk meşruiyeti içinde, her türlü önlemi acilen almalıdır. Askerlerin, polislerin, yani evlatların, yani insanların canları üzerinden iktidar hesapları, ya da ülkeyi bölme planları yapan tüm kesimlere sesleniyoruz. Sebebi ne olursa olsun artık evlatlarımız ölmesin, hiç bir neden insan hayatından önemli değildir. Kayseri Kadın Platformu olarak, vatanın bölünmez bütünlüğünü savunuyor, barış, eşitlik, hak ve özgürlüğü herkes için istediğimizi ve emperyalizme ve bölücülere karşı milletimizin ve ordumuzun yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.”dedi.
STK GÖNÜLLÜ KADIN KURULUŞLARI İLE BİRLİK VE BEREBERLİĞİ SAĞLADIK
Av. İsmihan Gülser Üçok, “Şehrimizde bulunan STK”ların Gönüllü kadın kuruluşları arasında Koordinasyonu sağlamak, aynı amaç doğrultusunda çalışan kuruluşların platforma katılmasını sağlayarak birlik ve beraberlik içinde olmaktır.
27 Sivil toplum gönüllü kadın kuruluşlarından, Kayseri’de Atatürkçü Düşence Derneği Şükran Özer, Bedensel Engeliler Derneği Fatma Oytun, Bilgi Yurdu, Cumhuriyet Kadınları Derneği, CHP Melik gazi İlçe Yönetimi, CHP Kayseri İl Yönetimi, Çevre Dostları Derneği, Gühanım Çoşkun, Fazilet Erdem Ustabaşoğlu, Nurten Kaş, Zübeyde Aygeç. Dadaloğlu Derneği, Eğitimi İş Sendikası, Fetih Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Gönül Erleri Derneği, Himaye madde Bağımlıları ve Aile Korumu Derneği, Kafkas Kültür Derneği, Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu, KİĞDER Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği, KGK Kadın Girişimcileri İcra Kurulu, MHP Kadın Kolları il Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Gönüllü ve Koruyucu Aileler Derneği Aysel Büyükbaş, Şenay Özkan, Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Aysel Özkan Asuman Yiğitoğlu,TEMAD Türkiye emekliler ASB. Derneği Libas Çeğil, Türk Hukuk Enstitüsü,Türk Kadınlar Birliği Ayşe Uzunlu,İknur Özal. Türk Ocağı Kadın Hakları Komisyonu Av. İsmihan Gülser Üçok, Umut Çınar Derneği, Vatan Partisi (Öncü Kadın Kolları) Yeni Ufuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği ile birilik içinde çalışmalarımı devam etmektedir bu işi başardık ve bundan sonrada başarılı olacağız.” ifadesini kullandı. Programda günün anısına birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

• Etiketler

The comments are closed.