AĞAÇ DEDE: BAKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI. İŞ ÇOK. KÖY SAKİNLERİ İLE "BİTKİ ŞEHİRLER, KÖYLER, KÖY MEYVELİKLERİ VE FİDAN BAKIMI" ÜZERİNE KONUŞTUM. HEPSİ BAŞLI BAŞINA BİR DOĞA ÖĞRETMENİ. GÜZEL İNSANLAR. AĞIRNAS / KAYSERİ
BİTKİ ŞEHİRLER PROJEM UYGULANMAYA BAŞLAMALIDIR:
Köylerde köy muhtarı, imamı ve öğretmeni yönlendirmesi ile köy meyvelikleri ve köy koruları olmalıdır. Köy müşterek alanlarının ağaçlandırılması yapılmalıdır. Hatta köylerdeki kapı önleri, su kenarları ve zayıf bahçeler imece usulü ağaçlandırılmalıdır.
Yurt dışında yaşamakta olan köy sakinleri de harekete geçirilerek köy okulları tamir edilmelidir...
HANGİ KÖY DAHA BAKIMLI VE YEŞİL OLACAK:
Köyler arasında yarışma düzenlenmeli ve en çalışkan, en üretken, en yeşil köyün muhtar, köy kalkınma derneği, imam ve öğretmenleri ödüllendirilmelidir.
FİDANLARIN SAĞLIKLI OLMASI İÇİN: BAKIM ÜZERİNE:
...Bakteriyel hastalıklar genellikle yağmurdan sonra güneşin açması ile birlikte toprak neminin hızlı bir şekilde buharlaşması ve topraktaki bakterilerin ağacın dal yaprak ve meyvelerine ulaşması sonucu oluşur. Külleme Hastalığıyla ise mantar kökenli bir hastalığıdır.
*
Bahçelerin bakımlı tutulması, budama, güneş ve hava akımı hastalığı azaltmakta olan nedenlerdir. Bu amaçla yılda iki defa sürgünler alınmalıdır.
Sürgün alınırken sürgünlerin kalınlaşması beklenmemelidir. Aksi durumda fidan gövdesinde ağır yaralar oluşur. Tabii ki yabancı ot temizliği yapılmalıdır…