Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Çalışmalar Devam Ediyor
Kayseri Pınarbaşı 2. Kısım AT ve TİGH Projesi muhtevasında bulunan Kayseri ili Develi ilçesinde Arazi Toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. Kayseri ili Develi ilçesi Şahmelik, Gümüşören, Yazıbaşı, Ayşepınar mahallelerinde 75 km Tarla içi ulaşım yolunun reglaj işlemleri tamamlanmış olup 200.000 m³ taş toplanarak 4 bin 500 dekar tarıma elverişsiz alan tarıma kazandırılmıştır. Söz konusu alanda taş toplama işinin halen devam ettiği projede DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.
Develi İlçesiŞahmelik, Gümüşören, Yazıbaşı, Ayşepınar mahallelerindeşu anda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA,” 75 km tarla içi ulaşım yolunu tamamladık ve 200 bin m³ taş toplayarak 4 bin 500 dekar tarıma elverişsiz alanı tarıma kazandırdık. Çalışmalarımız tamamlandığında toplamda 1.000 km tarla içi ulaşım yolunu tamamlamış olacağız. Ayrıca toplamda 500 bin m³ taş toplama işlemi yaparak 350 bin dekar arazide arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerimizi tamamlamış olacağız..”dedi.
Arazi toplulaştırmasıyla elde edilen düzenli tarım parselleri, sulu tarımın yaygınlaşmasına olanak tanıyarak sulama maliyetlerini düşürüyor. Bu da çiftçilerin gelirini artırarak yerel ekonominin canlanmasına katkı sağlıyor.
Kayseri Pınarbaşı 2. Kısım AT ve TİGH Projesi kapsamında, 350 bindekar alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü belirtenDSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA“ Arazi toplulaştırması projeleri ile birlikte bölgedeki çiftçilerimizin ekonomik durumlarını güçlendirmeyi, tarımın sürdürülebilirliğini artırmayı ve bölgesel kalkınmaya önemli bir katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.