ERÜ'DE DEVİR TESLİM YARIN

EĞİTİM - 08-11-2026 13:40 52 kez okundu.

ERÜ'DE DEVİR TESLİM YARIN

07.11.2026 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, Prof. Dr. Fatih Altun’dan düzenlenen tören ile görevi devralacaktır.

Düzenlenecek devir teslim törenine ilginizi bekler, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

Tarih: 09 Kasım 2026 Pazartesi Saat: 11:00 Yer: Erciyes Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu

KUDDUSİ ERKILIÇ KİMDİR?

ERÜ'de Yeni Rektör Kuddusi Erkılıç, 1962'de Yozgat'ın Salmanfakılı köyünde doğdu. Bu bilgiye göre 2026 itibarıyla 64 yaşında. İlkokulu Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde okudu, ortaöğrenimini Kayseri ve Yozgat'ta tamamladıktan sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Göz hastalıkları uzmanlığını 1985-1990 yıllarında aynı üniversitede tamamladı. Bir süre Yozgat Devlet Hastanesi'nde çalıştıktan sonra 1992'de üniversiteye döndü. Erciyes Üniversitesi hastanesinde 1998-2004 yıllarında başhekim yardımcılığı yaptı. 2004-2006 yıllarında Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nın başkanlığını yürüttü. Çalışma alanları arasında glokom ve katarakt cerrahisi var.

Bu arada siyasetle de yakından ilgilenen Erkılıç, 25. dönem genel seçimleri öncesinde AK Parti'den Kayseri milletvekili aday adayı oldu. 

Kurucu başkanı olduğu Kayseri Yozgatlılar Derneği ile halen Bozok Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin başkanlığını yapan Kayseri'deki Yozgatlılar arasında dernek çalışmalarıyla da tanınıyor.

DİĞER HABERLER
TURAN SEN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ 21 KASIM'DA KUTLUYOR

TURAN SEN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ 21 KASIM'DA KUTLUYOR

07-11-2026 - EĞİTİM

SELÇUK, EBEVEYNLERE ALTIN ÖĞÜTLER VERDİ

SELÇUK, EBEVEYNLERE ALTIN ÖĞÜTLER VERDİ

07-11-2026 - EĞİTİM