Kömür Dumanı Tarih Oluyor! Argıncık Mahalesinin Doğalgaz Talebi Kentsel Dönüşümü Tetikledi: CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Zeki Gümüş'ün Girişimiyle 630 Dönümlük Alan Yenileniyor.
ARGINCIK MAHALLESİ’NDE PROJE BAŞLADI: DOĞALGAZ TALEBİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJESİNİ CHP KOCASİNAN MECLİSİNE TAŞIDI
CHP Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Zeki GÜMÜŞ'ün vizyoner ve kararlı girişimi, Argıncık Mahallesi’nde beklenen büyük dönüşümü başlattı. GÜMÜŞ, 03 Şubat 2025 tarihinde belediye meclisine sunduğu soru önergesiyle, Argıncık Mahallesi'nin yıllardır süren doğalgaz altyapısı eksikliğini ve kömür kaynaklı ısınma sorununu en üst düzeye taşıdı.
Meclis kürsüsünden Argıncık halkının mağduriyetini kararlılıkla ve net ifadelerle dile getiren CHP Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Zeki GÜMÜŞ, sorunun insani boyutunu vurguladı:
“Argıncık Mahallesi sakinleri de diğer mahalleler gibi modern, güvenli ve konforlu yaşam koşullarını hak ediyor. Ancak Argıncık sakinleri, 21. yüzyılda hâlâ kömürle ısınmak zorunda kalıyor. Bu, hem ekonomik hem de çevresel açıdan sürdürülemez bir durumdur ve Argıncık modern, güvenli yaşam koşullarını fazlasıyla hak ediyor. Doğalgaz altyapısı artık bir zorunluluktur, bir haktır!”
Sadece 7 Ay Sonra Tarihi Karar: Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Resmen İlan Edildi
CHP Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Zeki GÜMÜŞ'ün bu kritik ve kararlı çıkışının ardından sadece 7 ay sonra, Argıncık için milat niteliğinde bir gelişme yaşandı.
14 Eylül 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Argıncık Mahallesi’nin bazı alanları resmen “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edildi. Bu karar, doğalgaz altyapısının hızla getirilmesinin önünü açarken, bölgenin topyekûn modernizasyon sürecini de başlattı.
Kocasinan’ın En Büyük Dönüşümlerinden Biri Başlıyor
Kocasinan Belediye Başkanı, proje kapsamında 63,9 hektarlık (yaklaşık 630 bin m2) alanda çalışma yapılacağını, bunun 455 bin m2’sinin vatandaş mülkiyetinde olduğunu, yaklaşık 1.500 yapının yenileneceğini ve 3 binden fazla bağımsız bölümün modern yaşam alanlarına dönüştürüleceğini açıkladı.
CHP Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Zeki GÜMÜŞ: “Talebi Meclise Taşıdık, Şimdi Dönüşümün Bizzat Takipçisiyiz”
Süreci büyük bir zafer olarak değerlendiren CHP Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Zeki GÜMÜŞ, Argıncık halkına güçlü bir taahhütte bulundu:
“03 Şubat 2025 tarihinde verdiğimiz önergeyle Argıncık Mahallesi’nin doğalgaz altyapısı talebini belediye meclisine taşıdık. Bugün aynı bölgede dönüşüm sürecinin başlamasını, mücadelemizin bir sonucu olarak görüyoruz. Bizim önceliğimiz, hem doğalgazın ilk ne zaman yanacağını hem de dönüşüm sürecinin vatandaşlarımızın hakkını en üst düzeyde gözeterek ve tam bir şeffaflıkla yürütülmesini sağlamaktır. Argıncık’ın geleceği için bu sürecin bizzat takipçisi olacağım.”





























