ALİ TÜRKARSLAN'DAN 4.KİTAP

KÜLTÜR - SANAT - 02-07-2026 14:58 77 kez okundu.

ALİ TÜRKARSLAN'DAN 4.KİTAP

Eğitimci yazar Ali Türkarslan, “Erken Çocukluk dönemi din ve ahlaki değerler eğitimi” kitabı çıktı.
500 sayfalık kitabın içinde 0-6 yaş gurubu çocuğun gelişimi, ailede okul öncesi kurumlarda ve çevrede din ve değerler eğitimi konularını detaylı bir şekilde anlatıyor. Hedef kitle genç anne ve babalar okul öncesi ve çocuk gelişimi öğretmenleri öğretmen adayları konuyla ilgili akademik çalışma yapanlar için hazırlanmış bir kitaptır. 
   Kitap şu yedi bölümden oluşmakta, Temel ilke ve yaklaşımlar, çocuk bakım ve eğitim açısından huzurlu bir aile, çocuk eğitim doğum öncesi boyutu. Çocuk gelişimi ve gelişime göre tutum belirleme, Okul öncesi eğitim kurumları, Ailede okul öncesi kurumlarda din ve ahlaki değerler eğitimi, çocuğun eğitimine etki eden bazı çevresel faktörler.
Kitabın arka sayfasında konular hakkında şu görüşlere yer verilmiş,” Çocuğun kişilik gelişimine fıtrat kalıtım, gelişim, eğitim ve çevrenin birlikte etki ettiği noktasından hareketle şu ana başlıklar altında ele alındı. Aile doğum öncesinde altı yaşına kadar çocuğun bakımı korunması ve eğitimi yönünden ailenin önemi görev sorumluluğu. Gelişim çocuğun doğum öncesinden altı yaşına kadar gelişim alanları özelikle din duygusu ve ahlaki gelişim evreleri.  
Okul öncesi kurumlar; Ülkemizdeki okul öncesi kurumlarının yapısı işleyişi ve programlarının kısacı tanıtılması. Okul önce kurumlarda din ve ahlaki değerler eğitiminin imkanı ve nasıl lığı hakkında görüşler. Okul öncesi dönemde din ve ahlaki değerler konusunda başlıca eğitme- öğretme alanları bu konuda yaklaşım tuttum ve davranış kazandırmayı anlatıyor.

DİĞER HABERLER
TOL YAYIN HAYATINA İNTERNETTEN DEVAM EDECEK

TOL YAYIN HAYATINA İNTERNETTEN DEVAM EDECEK

02-07-2026 - KÜLTÜR - SANAT

ALAADDİN KEYKUBAD HEMŞEHRİMİZDİR

ALAADDİN KEYKUBAD HEMŞEHRİMİZDİR

01-07-2026 - KÜLTÜR - SANAT