Bu köşeyi takip edenler bilirler ya da hatırlarlar sanırım.
Fikstürün çekilmesi akabindeki bu köşedeki yazımın bir paragrafında ilk 8 haftalık periyotta 24 puanlık seride 15-18 puana ihtiyacımız olduğunu ve bunun altındaki puanların sarı kırmızılı takım için tehlike oluşturabileceğini dikkat çekmiştim.
7. hafta geride kaldı.
21 Puanlık seride puan kaybımız 5.
Puan ortalamamız 3 puan üzerinden 2.28.
Attığımız gol sayısı 14
Kalemizde gördüğümüz gol sayısı ise sadece 3.
Averajımız +11
37 Yaşındaki yılların tecrübesi Gökhan Değirmenci 13 yıl aradan sonra döndüğü sarı kırmızılı takımda kalesini gole kapatarak tecrübesini konuşturmaya devam ediyor.
Yazımıza tam giriş yapmadan bir son dakika gelişmesi verelim devam edelim.
Kayserispor'un eski Sportif direktörü Muhammed Türkmen, Kayserispor'u icraya vererek 6 aylık maaş alacağı olan 3 milyon TL’yi faizleri ile birlikte toplam 3 Milyon 518 Bin TL olarak almak için icra takibi başlattı.
Demek ki ekstralar hariç aylık 500 Bin alıyormuş!
MAÇIN EN ANLAMLI HAREKETİ…
Kayserispor-İstanbulspor karşılaşması öncesinde seramoni’de down sendromlu minikler oyuncularla birlikte sahaya çıktılar.
Kaptan Semih’in geçen sezondan bu konuya dair minik kızı ile görüntüleri epey olay olmuş ve bu konuya dair de sarı kırmızılı camiada önemi bir hassasiyet oluşmuştu zaten.
Sanırım maçın en anlamlı görüntüsü de bu oldu.
1.Ligi'n 7.haftasında oynanan Kayserispor-İstanbulspor karşılaşması öncesinde gerçekleştirilen seremoniye her iki takımın futbolcuları, sahaya Down sendromlu çocuklarla çıktı.
Kayserispor Yönetim Kurulu Down sendromlu bireylerin yalnızca belirli günlerde değil, yılın her günü hatırlanması hayatın her alanında eşit, görünür ve aktif bireyler olarak yer almalarının desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Sarı kırmızılılar "Bir gün değil, her gün farkındayız.
Down sendromlu çocuklarımız, futbolcularımızla birlikte seremoniye çıkarak gecemize anlam kattılar. Bizim için farkındalık yalnızca belirli bir güne sığdırılacak bir mesaj değil; sevginin, eşitliğin ve hayatı birlikte paylaşmanın her gün hatırlanması gereken bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz" mesajı paylaştı.
FORMA DAĞILIMI
ADİL OLMALI
Takımın kemik kadrosu ve oyun sistemi oturmuş vaziyette.
Milli maç arasındaki çalışmalar ve yeni periyotta makine ahengi yenilerin de takıma tam uyum süreci ile sağlanacak ve forma savaşı daha da büyük bir form düzeni getirecektir takıma.
Buradaki en önemli konu Teknik direktör Atilla Gerin’in Adil Forma dağıtımı olmalı.
Yani “Benim getirdiğim oyuncular” değil, takımda formayı hak eden giymeli.
Hak edenin oynadığı, formayı kapma yarışındaki adalet sanırım herkesi daha da mutlu ve başarılı yapacaktır.
KAZAN&KAZAN FORMÜLÜ…
Şu ana kadar görünen o ki hem oyuncu değişiklikleri bağlamında her maçta yapılan 5 oyuncu değişikliği gösteriyor ki, kazanan takımda futbolcularda hem uyum sürecini rahat atlatsın hem de galibiyet primlerinden istifa ederek şimdilik kulislerde konuşulduğu üzere ödemelerde sorunlar yaşansa da Kazan&Kazan formülü tıkır tıkır işlesin. “Bu ligde kazanmamız gereken en az 20 maç var” diye de yazmıştım.
Madem ki hedef şampiyonluk ben aynı yerdeyim.
Sanırım takımda aynı yerde.
O halde sorunumuz yok!...
LİDERLİK KOLTUĞU BİZİM
Trenyol 1. Lig’in 7. haftasında taraftarı önünde oynadığı maçta Metro Holding Kayserispor, İstanbulspor’u 4-0 farklı mağlup ederek puanını 16’ya yükselterek haftayı lider tamamladı.
Maça hızlı başlayan Kayserispor, 25. dakikada Taulant Seferi’nin attığı gol ile 1-0 öne geçti. Temsilcimiz Daniel Moreno ile 34. dakikada farkı 2’ye çıkardı.
İlk yarının son dakikalarında tekrar sahneye çıkan Moreno, kendinin ikinci, takımının ise üçüncü golünü attı ve soyunma odasına Kayserispor 3-0 önde girdi.
İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Kayserispor Taulant Seferi’nin 83. dakikada attığı golle farkı dörde çıkardı.
Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Kayserispor, 90 dakika sonunda sahadan 4-0 gibi farklı skorla galip ayrılmasını bildi.
Bu sonuçla sarı kırmızılılar, Batman Petrolspor ve Bursaspor’un puan kaybettiği haftada puanını 16 yaparak liderlik koltuğunu devralırken, İstanbulspor ise 2 puanda kalarak 19. sırada kaldı.
Temsilcimiz bu hafta deplasmanda Mardin 1969 Spor’a konuk olurken İstanbulspor ise deplasmanda Manisa FK karşısında puan arayacak.
İSTANBULSPOR
MAÇI ARDINDAN
Rakibimizdeki teknik adam değişikliği ilk maçta işe yaramadı.
Şu anda kadar ligde 7 haftada izlediğimiz en kötü defans bloğuna sahipti konuk takım.
Bu saatten sonra düzelmelerini temenni etmekten başka bir çıkar yol yok.
Aksi halde 2. Lig onları ve Erciyes 38 FK’yı bekliyor.
KADROMUZ OTURUYOR…
Stat: Kadir Has
Hakemler: Turgut Doman, Mehmet Pekmezci, Barış Çiçeksoyu
Kayserispor: Gökhan Değirmenci, Murat Uçar, Semih Güler (Kayra Cihan dk. 81), Tabidze, Cenk Şen, Sinan Kurt, Camara (Ensar Kemaloğlu dk. 56), Oğulcan Çağlayan (Hasani dk. 56), Görkem (Murat Cem Akpınar dk. 81), Seferi, Moreno (Radu dk. 74)
Yedekler: Deniz Dönmezer, Göckan, Ataol Taylan Karapınar, Dulca, Talha Sarıarslan
Teknik Direktör: Atila Gerin
İstanbulspor: Alp Tutar, Muhlis Dağaşan (Vefa Temel dk. 39), Ologo, Emrecan Uzunhan, Yusuf Ali Özer, Dijlan Aydın, Kubilay Sönmez (Mendy dk. 46), Fall, Ömer Faruk Duymaz (Berk Ali Nizam dk. 73), Cham (Njie dk. 66), Ali Akman (Iliev dk. 46)
Yedekler: İsa Doğan, Duran Şahin, Mustafa Sol, Deniz Tuncer, Enver Sarıalioğlu
Teknik Direktör: Olcay Demir
Goller: Seferi (dk. 25 ve 83), Moreno (dk. 34 ve 44)
MAÇ BAŞINA 1
GOL ORTALAMA
Kayserispor’da Taulant Seferi gollerine devam ediyor.
Seferi, 7 maçta 7 gol attı.
Tecrübeli Arnavut oyuncu maç başına 1 go5l ortalaması ile oynuyor.
Bu da demektir ki 1 puan her maçta garanti.
Ya da bir başka beklenti sezon finalinde 30 ve üzeri gol bekliyoruz kendisinde.
Geçen sezon Bodrum’da 20 gol attığını düşünürsek beklentimiz sanırım çokta ütopik değil bize göre.
Sarı kırmızılı takımın sezon başında Bodrumspor’dan transfer ettiği golcü oyuncu, son oynanan İstanbulspor maçında 2 gol birden kaydetti. Sahaya 11’de çıkan ve 90 dakika oyunda kalan Taulant Seferi ortaya koyduğu performansı attığı 2 golle süsledi.
Takımın en golcü ismi olan Taulant Seferi her geçen hafta üzerine koyarak devam ediyor.
Taulant Seferi, Kayserispor forması ile Vanspor (2), Sivasspor, Fatih Karagümrük, Esenler Erokspor ve İstanbulspor (2) maçlarında gol sevinci yaşadı.
MORENO’DAN 2
MAÇTA 4 GOL
Kayserispor’un başarılı oyuncusu Daniel Moreno son 2 maçta 4 gol attı.
1.Lig temsilcimiz Kayserispor ligin 7. haftasını 4-0’lık İstanbulspor galibiyeti ile kapattı.
İstanbulspor maçında sahaya 11’de çıkan ve 74 dakika sahada kalan Daniel Moreno 2 gol birden attı.
İstanbulspor maçının 34. ve 44. dakikalarında attığı goller sonrası büyük sevinç yaşayan Moreno sarı kırmızılı forma ile çıktığı 7 maçta 4 golle imza attı.
Ligin 6. haftasında oynanan Esenler Erokspor maçında attığı 2 golün ardından ligin 7. haftasında oynanan İstanbulspor maçında da 2 gole imza atan Daniel Moreno üst üste iki maçta 4 gole imza atmış oldu.
NE DİYORLAR?
Gerin ve başkan’ın açıklamalarından birer paragraf vererek bitirelim.
Bir başka yazımızda da onların açıklamalarına dair perde arkası ve göndermelerimiz olacak yine.
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, İstanbulspor ile oynanan maç sonrası yaptığı açıklamasında hedeflerinin Süper Lig olduğunu vurgulayarak, "Sağlam ve emin adımlarla hedefe yürüyoruz" şeklinde konuşurken, Teknik Direktör Atila Gerin, 4-0 kazandıkları İstanbulspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Yükseldiğimiz liderlikte kalmak istiyoruz" dedi.
Kazandık.
Kazanmaya devam ediyoruz.
Seri oldu bu galibiyetler içeride dışarıda.
Herkesin yüzü gülüyor.
Liderlik koltuğu “Ateşten Gömlek”
Peki neden mi?
Herkes bizi yenmek ve koltuktan indirmek için oynayacak artık.
Sırtımıza bir kez daha giydik.
Çıkartmamamız lazım…
