Bayim Olur musun? 2026, 15 binin üzerinde kayıtla son 30 güne giriyor. Hedef 30 binin üzerinde ziyaretçi; mevcut kayıt verilerine dayalı projeksiyon ise toplam yatırım bütçesi potansiyelinin 100 milyar TL’yi aşabileceğine işaret ediyor.
15–18 Ekim 2026 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Avrasya Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek 24. Bayim Olur musun? – Be My Franchise Uluslararası Franchising Fuarı, güçlü ziyaretçi verileriyle son döneme giriyor.
Fuar için bugüne kadar 15 binin üzerinde ziyaretçi kaydı oluşturuldu. Önümüzdeki haftalarda yoğunlaştırılacak ücretsiz bilet kampanyaları ve uluslararası ziyaretçi çalışmalarıyla 30 binin üzerinde ziyaretçiye ulaşılması hedefleniyor.
Ancak organizasyonun bu yıl öne çıkardığı güçlü veri yalnızca ziyaretçi sayısı değil; yatırımcıların niteliği ve yatırım kapasitesi.
Kayıt sistemi; yatırımcıların bütçelerini, yatırım yapmak istedikleri lokasyonları, franchise deneyimlerini ve mevcut işletme yapılarını da ölçüyor. Böylece yalnızca kaç kişinin fuara geleceği değil, nasıl bir yatırımcı kitlesinin katılım göstereceği de veriler üzerinden analiz edilebiliyor.
Mevcut kayıt verileri ve son dönem kampanya eğilimi üzerinden oluşturulan projeksiyona göre, binlerce yatırımcının 5 milyon TL ve üzerinde, önemli bir yatırımcı grubunun ise 20 milyon TL ve üzerinde yatırım bütçesiyle fuara gelmesi bekleniyor.
Yatırım bütçesi kategorilerinin ortalama değerleri esas alınarak yapılan modelleme ise toplam yatırım bütçesi potansiyelinin 100 milyar TL’yi aşabileceğine işaret ediyor.
Uluslararası Yatırımcı Çalışmaları Hızlandı
Bu yıl Avrupa, Orta Doğu, Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetleri’ne yönelik ziyaretçi çalışmaları da yoğunlaştırıldı.
Uluslararası yatırımcıların yatırım bütçeleri dolar bazında ayrıca ölçülüyor. Özellikle yüksek yatırım kapasitesine sahip yatırımcıların Türk markalarıyla franchise, master franchise ve bölgesel büyüme modelleri üzerine doğrudan görüşmeler gerçekleştirmesi hedefleniyor.
“Biz Artık Yalnızca Ziyaretçi Sayısıyla Değil, Veriyle Konuşuyoruz”
Medyafors Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Bayim Olur musun? Fuarı Kurucusu Özhan Erem, kayıtların ortaya koyduğu tabloyu şöyle değerlendirdi:
“Biz artık yalnızca ziyaretçi sayısıyla konuşmuyoruz, veriyle konuşuyoruz. Kayıtlarımızdan yatırımcının bütçesini, yatırım yapmak istediği bölgeyi, franchise deneyimini ve mevcut işletme yapısını biliyoruz. 30 binin üzerinde ziyaretçi hedefliyoruz; ancak bizim için esas veri bu sayının arkasındaki yatırım gücü. Bugünkü veriler ve kayıtların gelişim eğrisi, 100 milyar TL’yi aşabilecek bir yatırım bütçesi potansiyeline işaret ediyor. 15–18 Ekim’de hedefimiz bu potansiyeli markalarımızla yüz yüze getirerek gerçek yatırım görüşmelerine dönüştürmek.”
Bayim Olur musun? – Be My Franchise 2026, 15–18 Ekim tarihlerinde İstanbul Yenikapı Avrasya Fuar Merkezi’nde franchise veren markaları; potansiyel ve mevcut yatırımcıları, çok şubeli franchise işletmecilerini ve uluslararası yatırımcıları bir araya getirecek.
Kayıtlar büyüyor. Yatırım potansiyeli büyüyor. Markalar ve yatırımcılar 15–18 Ekim’de İstanbul’da buluşuyor.
*Yatırım bütçesine ilişkin projeksiyonlar, mevcut kayıt verileri ile kampanya eğilimleri üzerinden modellenmiştir. Bütçe hesaplamalarında kayıt formunda beyan edilen yatırım aralıklarının ortalama değerleri esas alınmıştır; gerçekleşmiş yatırım tutarını ifade etmez.