KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 27-11-2025 13:45

HALK OZANLAR KÜLTÜR EVİNDE GÖNÜL TÜRKÜLERİ

HALK OZANLAR KÜLTÜR EVİNDE GÖNÜL TÜRKÜLERİ

Yeni açılan Halk Ozanları Kültür evinde Dost Cemali Cemal Toptaş’ın yaptığı ‘şiirlerimiz ve Türkülerimiz’ programda THM konuk sanatçıları Türküleri ile gönülleri havalandırdılar.

Yüksel Kalkan'ın verdiği bilgilere göre Develi gurubu olarak bilenin Ali Yıldız ve ekibi  bozlak,  hoyrat türküleri okurken Sema Asma Sivas Pir Sultan abdal dan alınma türküleri ve ayrıca Kayseri Develi Seyrani den alınma “Eski Libas gibi Aşığın gönlü “THM sanatçısı Musa Eroğlundan türküleri seslendirdi. Şiirlerimiz ve Türkülerimiz gecesine gelen davetli misafirler, müzik program yapımcısı Orhan Özay da canlı yayını gerçekleştirdi.
 Gecenin sunumunu da yapan Dost Cemali Eşine yazmış olduğu’ Sen ölme hanım’ şiirin okuyunca alkışlar tavan yaparken arkadan bir izleyici ‘biz eşimizin kıymetini bilmiyoruz demek ki’ dedi. 
Dost cemali Cemal Toptaş,” Bizleri bir araya getiren Kayseri valimiz sayın Gökmen Çiçek il Kültür turizm müdürü Şükrü Dursun Büyükşehir belediye başkanı Memduh Büyükkılıca ve bu yerin açılmasında uğraş veren Aşık Gülfani Aşık Halil Daylak THM sanatçısı Duran Aydın ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim haftanın altı günü burada program yapılmakta her çarşamba bizim program yapmaktayız Kayseri halkını bekleriz “dedi.

AdminAdmin