EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-10-2026 13:02

HACILAR’IN GELECEĞİNE 16 DERSLİKLİ HAYIRSEVER YATIRIMI

https://drive.google.com/drive/folders/1Q1idl_EEKY8-H1hzSAfpYR1t6-m3NEPS?usp=drive_link

HACILAR’IN GELECEĞİNE 16 DERSLİKLİ HAYIRSEVER YATIRIMI

Hacılar Belediyesi ile hayırsever Hatice ve Hacı Ali Baktır iş birliğinde ilçeye kazandırılan 16 derslikli Hatice–Ali Baktır Kız İmam Hatip Lisesi’nin tanıtım töreni, geniş katılımla gerçekleştirildi. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, törende yaptığı konuşmada, ilçede devlet, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla yalnızca yaz döneminde 2 milyar 200 milyon liralık yatırımın hayata geçirildiğini belirtti.

Hacılar ilçesi Yukarı Mahalle’de, yaklaşık 10 dönümlük alan üzerinde yapımı devam eden Hatice–Ali Baktır Kız İmam Hatip Lisesi’nin tanıtım törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve Ayşe Böhürler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Hacılar Kaymakamı Cüneyt Caner, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen, AK Parti Hacılar İlçe Başkanı Fazilet Kahraman, Baktır Ailesi’nin üyeleri, hayırsever iş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçenin geleceğini şekillendiren yatırımlarda hayırseverlerin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, eğitim alanında gerçekleştirilen bu yatırımın Hacılar için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Başkan Özdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İlçemizin girişinde ‘Bizim işimiz Hacılar, çabamız mutlu yarınlar’ diyoruz. Bu anlayışla hizmet ve eser üretmeye devam ediyoruz. Bugün burada, geçmiş yıllarda eğitim alanı olarak planlanan yaklaşık 10 dönümlük arazimizin önemli bir eğitim yatırımına dönüşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. 2024 yılında gerçekleştirdiğimiz kapsamlı imar revizyonları ve 2025 yılındaki imar uygulamalarımızla bu alanı eğitim yatırımına hazır hâle getirdik. Hayırseverimiz Hacı Ali Baktır ağabeyimiz ve kıymetli eşi Hatice Hanım’ın öncülüğünde ilçemize böylesine değerli bir eğitim kurumunun kazandırılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz.”

“480 ÖĞRENCİMİZE HİZMET VERECEK MODERN BİR EĞİTİM YUVASI”

Okulun teknik özelliklerine de değinen Başkan Özdoğan, yaklaşık 4 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak eğitim kurumunun 16 derslikten oluşacağını belirterek şöyle devam etti:

“Her biri yaklaşık 30 öğrencimizin eğitim görebileceği 16 derslikli, toplam 480 öğrenci kapasiteli modern bir eğitim yuvasını Hacılar’ımıza kazandırıyoruz. Okulumuzda fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarının yanı sıra müzik ve görsel sanatlar atölyeleri de bulunacak. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Evlatlarımızın en güzel şartlarda eğitim almalarını, kendilerini her alanda geliştirmelerini arzu ediyoruz.”

Hacılar’da yürütülen yatırımları dört ana başlık altında değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Özdoğan, devlet yatırımları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi yatırımları, ilçe belediyesi yatırımları ve hayırsever katkılarıyla ilçenin gelişimini sürdürdüklerini vurguladı.

Başkan Özdoğan, “Biz Hacılar’ımızdaki hizmetleri dört ana başlıkta topladık. Devletimizin yatırımları, kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde Büyükşehir Belediyemizin yatırımları, kendi bütçemizle gerçekleştirdiğimiz ilçe belediyesi yatırımlarımız ve hayırseverlerimizin katkıları. Sadece bu yaz döneminde bu dört unsurun katkılarıyla Hacılarımızda 2 milyar 200 milyon liralık yatırımı ilçemizle buluşturduk. İnşallah önümüzdeki günlerde ilçemizin girişinde yapımı devam eden camimizin ve Erciyes yolu üzerindeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzun açılışlarını da hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bir taraftan inşaat faaliyetlerimizi sürdürürken diğer taraftan kış hazırlıklarımızı da aralıksız devam ettiriyoruz.” dedi.

Konuşmasının sonunda hayırseverlere teşekkür eden Başkan Özdoğan, “Hacılarımıza değer katan tüm hayırseverlerimize, özellikle Hacı Ali Baktır ağabeyimize ve kıymetli eşi Hatice Hanım’a gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Eğitim yuvamız ilçemize, öğrencilerimize ve gelecek nesillerimize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

HAYIRSEVER HACI ALİ BAKTIR: “KIZ ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Törende konuşan hayırsever iş insanı Hacı Ali Baktır ise böylesine anlamlı bir eğitim yatırımını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Baktır, “Bugün burada benim için anlamı kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük bir duygu ve anı paylaşıyoruz. Özellikle kız çocuklarımızın eğitimi bizim için çok kıymetli. Onların en modern ve en güzel şartlarda, kendine güvenen, dünyayı tanıyan, memleketine ve ailesine faydalı bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. Biliyoruz ki eğitimli, aydınlık fikirli bir kız evladı yarının güçlü annesi, çalışanı ve yöneticisi olur. Sadece kendisini değil, bütün toplumu ileriye taşır. Hatice–Ali Baktır Kız İmam Hatip Lisemizin Hacılarımızın pırıl pırıl evlatlarına güzel bir eğitim yuvası olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

BÜYÜKKILIÇ: “HACILAR’A HİZMET İÇİN DAYANIŞMA İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da konuşmasında Hacılar’ın kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, ilçeye yönelik hizmetlerin dayanışma ve istişare içerisinde sürdürüldüğünü ifade etti.

Büyükkılıç, “Hacılarımız bizim için her zaman özel bir yere sahip. Kıymetli Belediye Başkanımızla dayanışma ve istişare içerisinde ilçemize hizmet etmek için çalışıyoruz. Hacılar’ımızın gelişmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında iş birliğimizi sürdürüyoruz.” dedi.

MİLLETVEKİLİ BÖHÜRLER: “KIZ ÇOCUKLARINI EĞİTMEK, GELECEĞİ EĞİTMEKTİR”

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ise Baktır Ailesi’nin Kayseri’ye kazandırdığı hayır eserlerinin önemine dikkat çekerek, kız çocuklarının eğitiminin toplumun gelişmesindeki rolünü vurguladı.

Böhürler, “Bir toplumun, bir şehrin ve bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli ölçütlerinden biri kız çocuklarının eğitimidir. Kız çocuklarını eğitmek, aynı zamanda geleceği eğitmek demektir. Bilgi güçtür ve bu gücü kız çocuklarımıza kazandırmak toplumumuzu daha ileriye taşıyacaktır. Baktır Ailemizin böylesine anlamlı bir eğitim yatırımını hayata geçirmesini son derece kıymetli buluyorum. Bu hayrın nesiller boyunca devam etmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

VALİ ÇİÇEK: “HACILAR’DA ARTIK YATIRIMLARIN ESERE DÖNÜŞTÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de Hacılar’ın hayırseverlik kültürüyle öne çıkan ilçelerden biri olduğunu belirterek, ilçede gerçekleştirilen yatırımların somut sonuçlarının görülmeye başlandığını söyledi.

Vali Çiçek, “Hacılar başka bir yer. Hayırseverleriyle dolu, bambaşka bir yer. Her gelişimizde ilçemizin değiştiğini görüyoruz. Özellikle son ziyaretimizde Bilal Başkanımızın ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın birlikte yürüttüğü çalışmaların artık esere dönüştüğünü görüyoruz. Şantiyelerden eserlerin ortaya çıktığı bir döneme gelmişiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından hayırsever Hatice ve Hacı Ali Baktır tarafından yaptırılan, Hacılar Belediyesi iş birliğiyle ilçeye kazandırılan Hatice–Ali Baktır Kız İmam Hatip Lisesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerinde, 4 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak şekilde projelendirilen 16 derslikli okulun, tamamlandığında 480 öğrenciye modern eğitim imkânı sunması hedefleniyor.

 

AdminAdmin