“Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes;
Ey kahpe rüzgâr, artık ne yandan esersen es...”
NECİP FAZIL KISAKÜREK
Bu yazı aslında bir cevap niteliği taşıdığından, söze üstat Necip Fazıl Kısakürek’in tam da bu dizesiyle başlamanın doğru olduğunu düşündüm.
Çünkü durumumuz da tavrımız da ancak bu dize ile üstadın bu sözüyle özetlenebilir. Tam anlamıyla “surda bir gedik açma gayreti” bizimkisi…
Dostlar; sadece 3 Aralık gibi engellilere özel günlerde, alışılagelmiş slogan cümlelerle günübirlik ortaya çıkıp sonrasında kaybolmaktansa; 7 gün 24 saat, 365 gün engelliyi anlatıp tanımanın ve tanıtmanın telaşına düşmek bizimkisi.
“Engelliden bir şey olmaz efendime söyleyeyim; sen engellisin, engelini göz önüne al, sınırlı takıl, haddini bil, uçup kaçma, tercihlerini ona göre yap” gibi toplum nezdinde mantıklı olarak kabul gören ama mantığın yanından, kıyısından bile geçmemiş söylemleri savunanlarla bulunduğumuz her platformda mücadele etmek bizimkisi.
Sporda, sanatta, siyasette vb. her yerde ve her alanda engellilerin de var olabileceğini anlatıp bunu hatırlatmak; bunun nasıl olabileceğini gözler önüne sermeye gayretlenmek bizimkisi.
Engellilerin yalnızca sorunlarını konuşan, sorunlarını anlatan değil; sorunların yanında çözümlerini de dile getiren, sığınacak gölge arayan değil; bizatihi gölge olan bir anlayışın temsilcisi olma sorumluluğunu, ağırlığını üstlenmek bizimkisi.
Bizimkisi, ensemize vurup kaçanlara, ensemize topu patlatanlara rağmen yılmayıp yolu yarıda bırakmamanın inadı, inatlaşması.
Kısacası; bir yolun, bir yolculuğun, aşkın, efendime söyleyeyim bir davanın sevdası bizimkisi.
Tek cümle ile özetle: Bizimkisi bir aşk hikâyesi.
Bu yazıya Hayatın Engelsiz Tarafı üzerinden de ulaşabilirsiniz: www.hayattan.net
Mustafa Cengiz CENK MEYDANI
ŞANLI TÜRK TARİHİMİZİ GERÇEK TARİHÇİ’DEN ÖĞRENECEKSİNİZ!
KADİR DAYIOĞLU
SEN DE Mİ TÜRKSÜN PAŞAM?
AHMET KARAASLAN
ETTİLER SUSTUK
Mustafa Mete ÖZPINAR
FITRAT ÜZERİNE YAŞAMAK
Mustafa Göçer
İNSANIMIZ DUYARLI
Ali Rıza Navruz
L E Y Â L
Mustafa Cengiz
GÜN BUGÜN, BUGÜN BEŞİKTAŞ GÜNÜ…
Osman Karakebeli
DERDİMİZ NE BİZİM
Faruk Ergan
KIRGINIM
Ahmet Sıvacı
EMEKLİ ÇOK YAŞAMASIN ÖLSÜN?