''Derdi veren Allah dermanını da verirmiş.''
Müslümanlar olarak başımıza gelen her türlü sıkıntı ve derdin Allahtan geldiğine ve çaresinin de yine Allahtan olacağına iman ederiz.
Ancak...
Dertlerimize çare bulmak içinde çaba göstermemiz gerektiği de tembih edilmiştir.
Ne acıdır ki...
Günümüz toplumunda bilhassa gençlerin uyuşturucu ve kumar başta olmak üzere bağımlılık derdimizin olduğu herkesin malumudur.
Bağımlılığı sadece uyuşturucu ve kumar olarak da düşünmeyelim.
Bağımlılığa alkol,sigara,sosyal medya ve cep telefonu bağımlılığını da eklememiz gerekiyor.
Terörden sonra ülkemizin bekasını tehdit altına alan bağımlılık meselesi gençlerimizin hayatlarını kararttığı gibi anneyi,babayı,aile efradını,mahalleyi ve tüm ülkenin geleceğini de karartmaktadır.
Aile içi şiddetten,sokak çatışmasına,üretimden eğitime,huzura,güvenliğe ve toplum hayatının hücrelerine kadar her şeyi darma duman etmektedir.
Bu bağımlılık öyle bir illet ki...
Hiç bir kişi ayırımı yapmaksızın toplumun tüm kesimlerine ve onların çocuklarına musallat olabiliyor.
Sanatçı,savcı,doktor,fakir,
Bağımlılığa düçar olmuş kişiler ve onların aileleri yıllar süren acılar içinde her türlü çareyi denemelerine rağmen tek başına bir türlü bu sorundan kurtulamamaktadırlar.
Bazen özel doktor tedavileri bile bu bağımlılık derdine yeterli olmayabiliyor.
Maddi ve manevi ne bedeller ödenmektedir bu uğurda...
Genç yaşta ziyan olan hayatlar mı dersiniz, dağılan aileler mi...
Toplumun temeline konan bir dinamit misali...
Kavga,şiddet,cinayet,
Bu öyle bir sarmal ki...
Dipsiz bir kuyu misali içine düştüğünüzde ne kadar çıkmak isteseniz de çıkamıyorsunuz.
Çırpındıkça sizi içine çekiyor, battıkça batıyorsunuz.
Ümitsizce bu kara günlerin bitmesini bekliyor, sadece Allaha sığınıyorsunuz.
Ve bir mucizenin sizi kurtarmasını bekliyorsunuz.
İşte...
Tam ümitlerin bittiği zannedilen bir zamanda...
Türkiye Yeşilay Cemiyeti bir güneş gibi parlıyor hayatınıza.
Bir kamu spotuyla yaralı ve yıkılmış insanlara o şefkatli elini uzatıyor.
''Gelin'' diyor ''Çare bulabiliriz.''
YEDAM adı verilen Yeşilay Danışmanlık Merkezi size gönül kapılarını ardına kadar açıyor.
Devletimizin güvenli kolları sımsıkı kuçaklıyor.
Sevgiyle, ilgiyle ve samimiyetle dertlerinizi dinliyor.
Günlerce, aylarca bıkıp usanmadan size destek olup doğru yolu gösteriyor.
Sonunda...
Daha emin ellere...
Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezine (REHAB) teslim ediyorlar.
Kayseri'lilerin büyük şansı değerli insan Sayın Valimiz Gökmen Çiçek beyefendinin büyük gayretleriyle kısa zamanda hayata geçirdiği REHAB'a emanet ediyorlar.
Türkiye de 3.üncü Kayseri de bir ilk olan Yeşilay'ın bağımlılık tedavi merkezinde 6 ay hem fiziksel hem psikolojik tedavinin sonucunda...
Bağımlılık illetinden neredeyse hayatının son günlerini yaşamaya gelmiş bağımlılar, yepyeni bir hayata kavuşabilmenin heyecanı ve sevinciyle kurumdan ayrılıyorlar.
Bu bir mucize olsa gerek.
Genç yaşında hayatının en güzel yıllarını heder eden son kertede çareyi ölümlerde arayanlar için bu merkezin sunduğu hizmetin adının tek kelimeyle ''Mucize''den başka türlü ifade edilemez diye düşünüyorum.
Bu mucizeye inananlara ve emek verenlere...
Başta sayın Valimiz değerli insan Gökmen Çiçek, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Doç.Dr. Mehmet Dinç ve Kayseri Yeşilay Başkanımız Mehmet Çiftçi olmak üzere zatıalilerine dünyalar kadar minnet duysak bir o kadar da teşekkür etsek haklarını ödeyemeyiz.
Allah onlardan razı olsun!
Toplumumuzun temeline dinamit yerleştirmekten farksız olan uyuşturucu ve kumar bağımlılığı ile ilgili hizmet veren Yeşilay'ımız ve ona bağlı Rehabilitasyon Merkezi'mizin Kayseride de hizmet veriyor olması Kayserili vatandaşlarımız için gurur ve övünç kaynağı olsa gerek.
Bu gurur ve övüncü bize yaşatan değerli büyüğümüz kıymetli Valimiz sayın Gökmen Çiçek'e,Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Doç.Dr.Mehmet Dinç'e ve Kayseri Yeşilay Başkanımız Mehmet Çiftçi'ye en derin minnet,hürmet ve saygılarımı iletmeyi bir borç biliyorum.
Uyuşturucu ve her türlü bağımlılığa düçar olmuş mağdur gençlerimiz ve onların ailelerine sesleniyorum!
Lütfen Yeşilay'ı ve Yedam'ı ziyaret edin!
Ülkemizin gururu Yeşilay size destek olacaktır.
Yaşasın YEŞİLAY! Yaşasın REHAB!
Saygılarımla...
Mustafa Cengiz
NEFESLERİMİZİ TUTTUK, SON DOKUZ HAFTAYI BEKLİYORUZ…
Ali Rıza Navruz
HANGİ DAĞIN BİR KENARI YOL DEĞİL
Mustafa Cengiz CENK MEYDANI
SAVAŞ SADECE FÜZE ATMAKTAN MI İBARET!
KADİR DAYIOĞLU
YOLLAR, YOLLAR, YOLLAR…
AHMET KARAASLAN
BİR BAŞKA
Mustafa Mete ÖZPINAR
ORUCUN FAZİLETİ
Şaban Külhancıoğlu
BAĞIMLILIĞA BAĞLANMAK
Ahmet Sıvacı
HANGİ DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ?
Mustafa Göçer
BUYURUN TARTIŞALIM
Faruk Ergan
KADINLARIMIZ