BAY ENERJİ: FİDAN DİKME FAALİYETİ 26.09.2023
Her hafta en az bir köy sakininin bahçesine onunla birlikte fidanlar dikiyorum ve her köy sakini benim için başlı başına bir okul oluyor.
Bu güne kadar o okullarda çok şey öğrendim.
Öğrenmeye ve örnek teşkil etmeye devam ediyorum.
Çünkü öğrenen insanlar çoğaldıkça ülkemiz güzelleşecek.
YAŞLI ÇAM AĞACI İLE SOHBET:
Üç gün önce Yaşlı Çam ağacı ile yaptığımız sohbet yarım kalmıştı. Fidan dikimi bitince ve heyecanla Yaşlı Çam Ağacına doğru yöneldim.
Yaşlı Çam Ağacı “Hoş geldin. Ne güzel yapıyorsun. Keşke duyarlıyım, farkındayım, ülkemizde orman çoğalmalı, iklim direncimiz güçlenmeli, fidan dikmek çok sevaptır… Diyebilen insanlar oturmakla, eleştirmekle, vaaz vermekle kalmayarak aynen senin yaptığın gibi yapsa.
O zaman ülkemiz genelinde duyarlılık tavan yapar, tüm kapı önleri, apartman bahçeleri, bağlar, bahçeler, yol, su ve tarla kenarları verimli ağaçlarla dolar. Su bollaşır, toprak (ekmek) bollaşır, ülke güzelleşir ve tüm canlılar mutlu olurdu. Dedi ve sustu.
“Evet. Bende tam onun için; yani insanları hareketlendirebilmek ve ülkemde TOPLUMSAL DOĞA KÖRLÜĞÜNÜ yenebilmek için çalışıyorum” dedim ve ilk sorumu sordum.
Yaşlı Çam Ağacı üç gün önce “KÖSTÜ TOPRAĞI “üzerine yapmış olduğumuz sohbet yarım kalmıştı. Bu gün kaldığımız yerden devam edebilir miyiz?
Yaşlı Çam Ağacı “Bir dur!” dedi ve devam etti.
Konuşmak, sohbet etmek, vaaz vermek kolay, zahmetsiz, masrafsız ve herkesin kolaylıkla yapabileceği şeyler.
Esas olan bunları yapan insanların çalışarak, kendinden vererek (emeğinden, zamanından, cebinden) topluma örnek teşkil etmeleri…
İşte o zaman taşlar yerine oturur, doğa güçlenir ve her can için yaşam güzelleşir.
Ben düşünüyorum fakat anlam veremiyorum. Dünyanın birçok ülkesi fidan dikecek toprak bulamazken; bir ülkede milyarlarca (yaklaşık 20 milyar) fidan dikilebilecek yer olurda, bir ülkede ırmaklar, akarsular ve dağlar olurda; tabiatın ve fidanın öneminden bahseden insanlar o çıplak dağları, kenarları boş tarlaları, suları, içi boş bağları ve apartman bahçelerini fark etmezler mi?
Bir ülkede bitkisel üretim çok hassas iklim dengeleri üzerinde kurulu olurda, erozyon çok yüksek olurda ve bir ülkede nüfus bu kadar hızlı çoğalırda İnsanlar tehlikeyi fark etmez mi?
Uyanın lütfen! İklim ağırlaştıkça, insanlar çoğaldıkça orman, su ve toprak azalıyor.
SU VE TOPRAK SİZİ UYANDIRMADAN UYANMALSINIZ!
Uyanmalı ve bitkiler gibi, karıncalar gibi üretken olmalısınız…
Yaşlı Çam Ağacı tembelliğimize ve körlüğümüze çok kızmıştı. “KÖSTÜ TOPRAĞI” sohbeti başka zamana kaldı.