Doğadaki Hazinem: Mehmet Boyraz’ın Alanya’da Başlayan Fotoğraf Serüveni
By Yazar Çınar
Fotoğraf yolculuğuna 2007 yılında Alanya’da başlayan Mehmet Boyraz, objektifini her kaldırdığında yalnızca kareler değil, kendi yaşamından izler de yakalıyor. Onun için fotoğraf, annesinin elinde gördüğü üç eski fotoğrafla başlayan bir hatıra; doğayı seçişi ise çocukluğuna, babaannesinin hastalandığında şifalı bitkilerle ona hazırladığı çaylara götüren bir yolculuk.
Boyraz, doğayı sadece bir manzara değil, geçmişle bugünü buluşturan bir hazine olarak görüyor. Çektiği her kare, hem kendi hafızasının izlerini hem de yaşadığı coğrafyanın sunduğu benzersiz güzellikleri taşıyor.
“Yaşadığım yer bana sürekli bir keşif çağrısı yapıyor,” diyor Boyraz. “Bu keşfi belgelemek ve insanlarla paylaşmak, bana tarifsiz bir mutluluk veriyor. Çünkü fotoğraf benim için yalnızca bir sanat değil; aynı zamanda bir davet.”
Onun bu daveti, herkesin kendi yaşadığı coğrafyayı yeniden keşfetmesine yönelik:
“Bulunduğunuz yer, dünyanın en güzel yeridir. Orası bir eviniz, bir köyünüz olabilir; ama yaşadığınız yeri keşfetmeye sizi davet eder. Anadolu’nun doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi farklı kültürleri barındırıyor; bu zenginliği görmek ve belgelemek çok değerli.”
Mehmet Boyraz, objektifinden geçen her ayrıntıyı bir “doğa hazinesi” olarak adlandırıyor. Ona göre bu hazine, yalnızca görsel bir güzellik değil; aynı zamanda geçmişten gelen kültürel mirasın, çocukluk anılarının ve insanı insana bağlayan ortak değerlerin bir yansıması.
By Yazar Çınar
Çınar Can Özyürek
GAYRİMENKUL PİYASASI
Mustafa Cengiz
KAYSERİSPOR AZ BÜTÇE İLE BÜYÜK İŞLERE SOYUNDU!
VÜSELA ALİ-İLETİŞİM(SİZLİK)
İLETİŞİM İNCELİKLERİ
Ali Rıza Navruz
BİR GARİP HÜZÜN
Mustafa Cengiz CENK MEYDANI
TÜRKİYE’NİN TEMEL PROBLEMİ EKONOMİ VE FAİZİN DE FAİZİ…
Mustafa Mete ÖZPINAR
B.O.P. TAM GAZ İŞLİYOR
KADİR DAYIOĞLU
TRAFİK CANAVARI!
Bekir Oğuz Başaran
KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR
M. Kemal Atik
Düşünce ve Eylem Kıskacında Erdemli İnsan
Mustafa Acar
BU KÖY BENİM KÖYÜM DEĞİL.