Süper Lig’de tüm zamanların puan durumu belli oldu.
Ezeli ve ebedi puan cetvelinde Kayserispor 16. sırada yer aldı…
Malumunuz Kayserispor 1 Temmuz 1966 ve daha sonra 1932 kuruluş tarihli Erciyesspor ile harmanlanmış nerede ise asırlık bir çınar!
Bir çok yola çıktığı takım ya tarih oldu, ya da hali içler acısı.
Hem borç batağındalar, hem de alt liglerde yaşam mücadelesi veriyorlar.
Sarı kırmızılı takımın 3. Lig, 2. Lig ve 1. Lig ve Süper ligdeki 58. yılına gidiyoruz.
Bu değerlendirme sadece Süper ligi ve 23 sezonluk dilimi kapsayan bir genelleme.
Aslında bu Ezeli ve ebedi puan cetveli üç büyükleri, sonrasında Trabzonspor’u da katarsanız 4 büyükleri ilgilendiren bir durum.
Zira Anadolu’da Başkent dahil doğru dürüst şehir takımı bırakmadılar, siyasete hizmet aşkına.
TÜM ZAMANLARIN TABLOSU…
Süper Lig’de tüm zamanların puan durumu belli oldu.
2023-2024 futbol sezonu geride kalırken Motto Futbol tarafından yapılan değerlendirme ile ezeli ve ebedi puan cetveli netleşti.
Fenerbahçe'nin 66 sezonda topladığı 4354 puanla zirvede yer aldığı değerlendirmede Kayserispor ise 23 sezonda 953 puan toplayarak sıralamada 16. oldu.
Birçok takımın adlarının bile liglerden silindiği bir dönem 2 puan uygulamasının olduğu değerlendirmede ilk 10 takım şu şekilde zirvede yer aldı:
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği , Altay, Gaziantepspor, Eskişehirspor
ÇOKTAN TARİH OLDULAR...
Türk futbolunun çınarları
Altay, Bursaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Eskişehirspor gibi takımların durumu malum.
Diğer il takımları Giresunspor, Orduspor, Manisaspor, Sakaryaspor ve daha niceleri ile var ile yok arasında.
Ne yazık ki hepsi de mazilerini aramaya, kapanmamak için direnmeye devam ediyorlar.
Hepsi de nerede ise tarih olmuş durumdalar.
Bir çoğu da tarih olmaya ramak kalmış direniyorlar…
Türk futbolunun acı tablosu bu istatistik ile daha da dikkat çekiyor.
İSTATİSTİKLER DE SONA ERİYOR.
Bitiriyoruz.
İstatistikler bölümü de sona eriyor.
Malum sezonu bitireli epey oldu.
Artık fazla da uzatmaya gerek yok.
Süper Lig takımlarından Kayserispor, geride kalan sezon oynadığı 38 maçta 44 gol atarken, sarı kırmızılılar 78 sarı kart 4 kırmızı kart görürken, En çok kart gören Gökhan Sazdağı oldu.
Süper Lig takımlarından Kayserispor'da geride kalan sezon 16 yabancı oyuncu forma giydi.
Sarı kırmızılı takımda en fazla Fransız asıllı oyuncular yer aldı.
Süper Lig takımlarından Kayserispor'da geride kalan sezonda 10 genç futbolcu forma şansı buldu.
İŞTE KART RAPORU…
Kayserispor, 2023-2024 futbol sezonunda 78 kez sarı kart görürken, 4 kez de kırmızı kart gördü.
Sarı kırmızılılarda en çok kart gören 9 sarı kart ile Gökhan Sazdağı oldu.
Süper Lig 2023-2024 futbol sezonunu 14. sırada tamamlayan temsilcimizde 26 futbolcu kart gördü. 78 sarı kart, 4 kırmızı kart gören sarı kırmızılı futbolcular arasında en çok kart gören isim Gökhan Sazdağı oldu. Kayserispor'da Gökhan Sazdağı 9 kez sarı kart görürken, Aylton Boa Morte 7 kez, Kartal Yılmaz 6 kez, Arif Kocaman ile kaleci Bilal Bayezit 5'er kez sarı kart gördü. Eray Özbek, Miguel Cardoso, Ramazan Civelek ve Ali Karimi de 4'er kez sarı kart ile cezalandırıldı. Joseph Attamah ile Hasan Ali Kaldırım 3'er kez, Lionel Carole, Otabek Shukurov, Anthony Uzodimma, Yaw Ackah, Duckens Nazon, Carlos Mane, Julian Jeanvier, Mame Thiam, Olivier Kemen ve Baran Ali Gezek 2'şer kez, Onurcan Piri, Dimitrios Kolovetsios, Stephane Bahoken ve Majid Hosseini de 1'er kez sarı kart gördüler.
Onlarda sezonun kızaranları oldu…
Kayserispor'da Kartal Kayra Yılmaz, Arif Kocaman, Duckens Nazon ve Mehdi Bourabia da kırmızı kart gören isimler oldu.
GOL DAKİKALARIMIZ…
Süper Lig takımlarından Kayserispor, geride kalan sezon oynadığı 38 maçta 44 gol attı. Sarı Kırmızılılar, bu gollerin 20'sini ilk yarıda atarken, 21 müsabaka 2-3 gol aralığında nihayetlendi.
Süper Lig 2023-2024 futbol sezonunda rakip filelere 44 gol atıp, kalesinde 57 gol gören Kayserispor, ilk 45 dakikalık dilimde 20, ikinci yarıda 24 gol attı. Sarı Kırmızılılar, ilk 15 dakikada 6, 16 ve 30'uncu dakikalar arasında 4 gol, 31 ve 45'inci dakikalar arasında ise 10 gol attı. Kayserispor, oynadığı maçların son 15 dakikasında ise 9 gol üretebildi.
Kayserispor'un oynadığı 21 maç 2-3 gol aralığında sona ererken, 8 maç 0-1 gol aralığında, 7 maç 4-6 gol aralığında noktalandı. 2 maç ise 7 golle bitti.
BM GİBİ TAKIM OLDUK…
İyi başladık.
Epey reklamı yapıldı.
BM Gibi takım olduk.
Bırakın Avrupa, Afrika’yı, Dünya’ya bile açıldık.
Hatta deyim yerinde ise “Saçıldık!”
Bu takımın üzerinden epey tüfek atan oldu.
Cebini dolduran oldu.
Köşeyi dönen oldu.
Ve… Daha neler neler.
Bu takımda her şey oldular ama bir tek rezil olmadılar…
9 ÜLKEDEN 16 YABANCI…
Kayserispor çatısı altında 4 Fransız oyuncu bulunurken, 3 Portekizli futbolcu, 2 Ganalı futbolcu, 2 İranlı futbolcu forma giydi.
1'er de Yunan, Nijeryalı, Kamerunlu, Senegalli ve Haiti ülkesinde futbolcu görev aldı.
Sarı Kırmızılı takımda 1'de Özbek oyuncu sarı kırmızılı forma için ter döktü. Kayserispor'da 2023-2024 futbol sezonunda forma giyen yabancı oyuncular şu şöyle:
"Lionel Carole - Fransa Julian Jeanvier - Fransa Mehdi Bourabia - Fransa Olivier Kemen - Fransa Majid Hosseini - İran Ali Karimi - İran Joseph Attamah - Gana Yaw Ackah - Gana Miguel Cardoso - Portekiz Carlos Mane - Portekiz Aylton Boa Morte - Portekiz Dimitrios Kolovetsios - Yunanistan Anthony Uzodimma - Nijerya Stephane Bahoken - Kamerun Mame Thiam - Senegal Duckens Nazon - Haiti Otabek Shukurov - Özbekistan."
BEDELİ EPEY PAHALI OLDU…
Aslında bu süreç 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dış İşleri bakanı olması ile başladı.
Kayserispor bırakın Avrupa’yı bir anda Dünya’ya açıldı.
İyi niyetli başlayan süreç bir anda art niyetlilerin devreye girmesi ile Arap Saçı’na döndü.
Ve… Sonuç.
Bitmeyen davalar, ödenemeyen borçlar, silinen puanlar, kapanan tahtalar ve yasak üstüne yasak, ceza üstüne ceza…
Getirmesi bir dert, göndermesi apayrı bir dert.
Ödesen de faizi, avukat masrafı, FİFA’sı, UEFA bir başka sorun.
Bizim bu işi bilmediğimiz, elimize yüzümüze bulaştırdığımız, birilerinin de bu işten iyi götürdüğü gün gibi ortada.
Süper Lig takımlarından Kayserispor'da geride kalan sezon 16 yabancı oyuncu forma giydi.
Sarı kırmızılı takımda en fazla Fransız asıllı oyuncular yer aldı.
İhsan Görücü
EY DEİST! YOKTAN YARATAN YENİDEN YARATAMAZ MI? !
Mustafa Göçer
ARGOS BULUŞMASI
Çınar Can Özyürek
KARANLIĞIN İÇİNDE BİR GÜN
Mustafa Cengiz
LİGDE 12 HAFTADA KAYSERİSPOR!
Faruk Ergan
AN MESELESİ.
Mustafa Cengiz CENK MEYDANI
SEVDİKLERİNİZ KIYMETİNİ BİLİN...
KADİR DAYIOĞLU
HIZLI TREN NE DURUMDA?
Mustafa Mete ÖZPINAR
KUR’AN İNSANLIĞI YAŞATIYOR
Süleyman Kocabaş
OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE SİYASİ PARTİLERİN VATAN BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE “İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI”
AHMET KARAASLAN
DOKTOR DER Kİ















