Taçlarda kötüyseniz kaybeder, iyiyseniz kazanırsınız!
Evet…
Futbola dair önemli bir tespit.
Ayrıntılarını birazdan vereceğim.
Hiç kuşku yok ki futbolda her şey çok önemli.
Duran toplar mesela.
Kornerler, faul atışları, frikikler, penaltılar.
Ancak bugün konumuz Taç atışları.
Birçok takımın dikkate bile almadığı bir konu başlığı.
Bir ara epey konu olmuştu.
Topun hızlı oyuna sokulması.
Uzun taç atışları ile kazanılan goller.
Ve diğer futbolun içindeki ve dışındaki unsurlar.
ÜNLÜ TAÇ ATIŞI ANTRENÖRÜ
Daha önce kendisini duydunuz mu bilmiyorum.
Trendyol 1. Lig ekibi Pendikspor'un teknik heyetine katılan dünyaca ünlü taç atışı antrenörü Thomas Gronnemark.
Diyor ki Pendikspor'un taç atışı antrenörü Thomas Gronnemark: "Taçlarda kötüyseniz kaybeder, iyiyseniz kazanırsınız"
Ligin ilk 8 haftasında 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 10 puan toplayan kırmızı-beyazlı takım, eksiklerini gidermek ve oyununu geliştirmek amacıyla dünyaca ünlü bir ismi kadrosuna kattı.
Liglere verilen milli arayı Bolu'da kampa girerek değerlendiren Pendikspor, teknik ve taktik antrenmanlarıyla hazırlıklarına devam ediyor.
DOLU DOLU BİR KARİYER…
Pendikspor, geçen sezon İngiltere Premier Lig şampiyonu ve UEFA Şampiyonlar Ligi finalisti Arsenal'de Teknik Direktör Mikel Arteta'nın ekibinde yer alan taç atışı antrenörü Thomas Gronnemark'ı teknik ekibine dahil etti.
Daha önce Liverpool'da Jürgen Klopp ile 5 sezon çalışan ve kariyerinde 18 kupa ile 6 kez bir üst lige yükselme başarısı bulunan Danimarkalı antrenör Borussia Dortmund, Ajax, Flamengo'nun yanı sıra İngiltere ve Meksika milli takımları başta olmak üzere birçok önemli takımda görev yapmıştı.
ORTALAMA 40-50 TAÇ ATILIYOR…
Trendyol 1. Lig ekibi Pendikspor'un teknik heyetine katılan dünyaca ünlü taç atışı antrenörü Thomas Gronnemark, bir maçta ortalama 40-50 taç atışı kullanıldığına dikkat çekerek, "Taç atışlarında takım arkadaşlarına opsiyon oluşturmak çok ciddi bir etken.
Taçlarda kötüyseniz kaybediyor, iyiyseniz kazanıyorsunuz" dedi.
Thomas Gronnemark, "Dünyadaki bütün takımların bu konuda gelişime açık olduklarını düşünüyorum" yaklaşımı ile de ilerleyen dönemlerde bazı gelişmelerinde sinyalini vermiş oluyor.
ÇALIŞMA METOTLARIM, TAKTİK
METOTLARIM TABİİ Kİ FARKLI…
Bolu kampına katılarak takımla çalışmalara başlayan Thomas Gronnemark, dünyanın her yerinde kulüplere bu konuda yardımcı olduğunu belirterek, "İki gün önce Pendikspor'a geldim.
Dün biraz temel çalışmalar üzerinde durduk.
Bugün biraz daha üzerine koyarak daha farklı bir metotla çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Sadece Pendikspor'un değil, dünyadaki bütün takımların bu konuda gelişime açık olduklarını düşünüyorum.
Çalışma metotlarımız, taktik metotlarım tabii ki farklı, hızlı, onun dışında daha karmaşık, savunma ve ofansa yönelik çalışmalardan oluşuyor" dedi.
"TAÇLARDA KÖTÜYSENİZ
KAYBEDİYORSUNUZ…"
Taç atışlarının maç içindeki belirleyici rolüne dikkat çeken tecrübeli antrenör, "Taçların maçlardaki önemi çok büyük.
Bir maça baktığınız zaman yaklaşık 40 ya da 50 arası bir taç atışı oluyor. Taçlarda kötüyseniz kaybediyorsunuz, iyiyseniz kazanıyorsunuz, bunun çok ciddi bir etken olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.
"ZİHİNLERİ ÇOK AÇIK, BU
BENİ ÇOK MEMNUN ETTİ"
Geçmişte elde ettiği başarılara da değinen Gronnemark, "Sadece Arsenal değil, öncesinde 5 yıl boyunca Liverpool'da da çalıştım.
Orada da Şampiyonlar Ligi ve ligde kupa kazanma başarısı gösterdik. Hedef tabii ki oyuncuların daha uzun taç atışları atmaları ve ondan da ziyade taç atışlarında takım arkadaşlarının birbirlerine opsiyon oluşturmaları.
Açıkçası futbolcu arkadaşlarımızın, teknik direktörümüzün ve yardımcılarının gerçekten bu konuda zihinlerinin çok açık olduğunu söyleyebilirim.
Çok iyi karşıladılar, onlar da bana bu konuda destek oluyorlar, yardımcı olmak istiyorlar.
Bu beni çok memnun etti" cümlelerine yer verdi.
FUTBOL’DA HERŞEY ÇOK ÖNEMLİ..
Sanırım bir taç atışının ne kadar önemli olduğu konusunda bugün bir kez daha önemli bir hatırlatma ile bazı gözümüzden kaçan konu başlığını dikkatle irdeleme fırsatı bulduk.
Evet…
Futbolda her şey ama her şey çok önemli.
Maç öncesindeki hazırlık süreci, maç içindeki yaşananlar, maçın özellikle +90 dakikaları ve daha neler neler.
Başlama vuruşu ile start alan ve bitiş düdüğü ile final yapan oyun içerisinde fauller, kornerler, penaltılar, taç atışları, kale vuruşu ve aklınıza gelebilecek tüm duran ya da hareketli top organizasyonları maçın gidişatını etkileyen ve daha önce çalışması yapılması gereken, bol tekrarlı durumlar.
Rakibiniz taç atışları üzerinde çalışıyor ve sistemlerle size farkı bir oyun planı ile geliyorsa, sanırım sizlerin de bunları durduracak ya da onlara karşı başka türlü önlemleriniz olmalı değil mi?!....
Nihayetinde futbol bir strateji oyunu ve her saha içindeki gelişmeye karşı sizin de yapabilecek daha büyük sürpriz hamleleriniz olmalı kazanmak için.
12. HAFTAYA DİKKAT…
Sarı kırmızılılar ligin 12. Haftasında Pendik deplasmanında sahada olacaklar.
12. Hafta da 25 Ekim 2026 Pazar günü saat 13.30’da Pendik Stadyumunda oynanacak olan Pendikspor-Kayserispor müsabakası yukarıda vurguladığımız Taç meselesi yönünden de epey ilginç bir buluşmaya sahne olacak.
Göreve yeni başlayan Trendyol 1. Lig ekibi Pendikspor'un teknik heyetine katılan dünyaca ünlü taç atışı antrenörü Thomas Gronnemark’ın milli arada ve 4 hafta sonra yani Ekim ayının finalinde takımına neler kattığına dair bazı şeyleri bizim maçımızda daha net görme imkanımız olacak.
Biz üzerimize düşeni şimdiden yapalım ve Pendikspor maçındaki taç atışlarında sarı kırmızılı takım orta sahası ve defansımız ile birlikte kaleci Gökhan Değirmenci’nin daha fazla dikkatli olması gerektiğini hatırlatalım.
Bu arada takım Manisa FK maçı için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu hafta sonu Konyaspor ile Konya’da özeli bir maç var.
Ardından Kayseri ve milli takımlardan dönen isimlerle birlikte 9 Ekim’de ki Manisa iç saha maçının temposu yoğunluk kazanacak.
BİR HATIRLATMA…
İsterseniz milli maç dönüşü maç trafiğimizi hafızalarımızı tazeleme babından bir hatırlatalım.
TFF 1. Lig ekiplerinden Kayserispor'un 9 ile 15. hafta arasında oynayacağı Manisa FK, Antalyaspor, Batman Petrolspor, Pendikspor, Muğlaspor, Ümraniyespor, Sarıyer maçlarının tarih ve saatleri belli oldu. Sarı-kırmızılıların söz konusu haftalarda oynayacağı maçlar şu şekilde:
9. hafta 10 Ekim 2026 Pazar 19.00 Kayserispor-Manisa FK Kadir Has Stadyumu
10. hafta 14 Ekim 2026 Çarşamba 20.00 Antalyaspor-Kayserispor Antalya Stadyumu
11. hafta 18 Ekim 2026 Pazar 16.00 Kayserispor-Batman Petrolspor Kadir Has Stadyumu
12. hafta 25 Ekim 2026 Pazar 13.30 Pendikspor-Kayserispor Pendik Stadyumu
13. hafta 02 Kasım 2026 Pazartesi 20.00 Kayserispor-Muğlaspor Kadir Has Stadyumu
14. hafta 08 Kasım 2026 Pazar 16.00 Ümraniyespor-Kayserispor Ümraniye Belediyesi Şehir Stadyumu
15. hafta 21 Kasım 2026 Cumartesi 16.00 Kayserispor-Sarıyer Kadir Has Stadyum
ÇAPRAZ TAKIMLARLA OYNAYACAĞIZ.
İkinci seriye evimizde başlayacağız.
19 Puanla ve averajla lider gireceğimiz bu süreç son derece büyük önem taşıyor.
Üst üste zorluk derecesi gittikçe yükselen maçlarda çapraz takımlarla oynayacağız.
İyi başladık, iyi götürüyoruz.
İkinci seri içinde benzer bir giriş ve bitiriş yapmamız gerekiyor.
19 puanımız var.
+21 Daha ilave etmemiz gerekiyor.
İlk yarı final hedefi 40 puan civarı.
Hadi bakalım hayırlısı, seri Manisa ile içeride başlayacak.
Ali Rıza Navruz
EDEBİYATÇI HARCI-2
Mustafa Cengiz
TAÇLARDA KÖTÜYSENİZ KAYBEDER, İYİYSENİZ MAÇI KAZANIRSINIZ!
KADİR DAYIOĞLU
ÜNİVERSİTELERİMİZ NE HALDE?
Faruk Ergan
SORUMLULUK MAKAMI
Mustafa Cengiz CENK MEYDANI
AĞUSTOS İHRACAT RAKAMI 333, İTHALATI İSE 163 MİLYON DOLAR
Mehmet Arpa
Neden Seni Kaybetmekten Korkmuyorlar?
Mustafa Temizer
FON VURGUNU… MİLLET CELADINA AŞIK!?..
Çınar Can Özyürek
YENİ ROMANlM YOLDA
Ali İhsan Öztürk
NEDEN SEVİLMİYOR?!
Nilgun Batıyeli
Toplumun Tahammül Sınırı Nerede?















