DOLAR 0,0000
BİST 00.000
Mustafa Cengiz
Giriş Tarihi : 25-11-2022 17:46

MAÇSIZ BİR HAFTA SONUNDA, GENEL KURUL HAREKETLİLİĞİ!

Kayseri’de bu hafta sonu maç yok.

Kayserispor’un durumu ortada.

İkinci yarı için 10 günlük izin bitti.

Yeniden verilen start 10 günlük ara akabinde tatil dönüşü futbolcular için en zor olanı.

Uyum süreci birkaç gün daha sürer.

Havalar soğuyor.

En iyisi Antalya’ya kaçmak.

Hem tatil, hem futbol, hem de hazırlık maçları olası…

Kızlarda Milli maç arası nedeni ile mola vermiş durumdalar.

Bal ligindeki temsilcimiz Develigücü’nün yaşadığı talihsizliğe üzülmemek elde değil.

Bütün camiaya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

BULMACA ÇÖZÜLÜYOR…

Kayserispor, olağanüstü seçimli genel kurula gidileceğini açıkladı.

Kayserispor’a son çeyrek asırda damgasını vuran isim onursal başkan Mehmet Özhaseki’nin işaret ettiği isim koltuğun yeni sahibi olacak.

Son günlerde ne-nerede-nasıl-ne zaman-niçin ve kim soruları yanıt bulmaya başladı.

Bu soruların aslında cevabını sarı kırmızılı camiada konuya çok kişi vakıf.

Ancak dillendirilemeyen sadece sanayide konuşulan dedikodular türünden tevatürler var ortada.

Kapı arkalarında yapılan hesaplar.

Pazarlıklar…

Gelinen son nokta itibarı ile düğmeye basılması ile gerçekleşmeye hazır bir başka operasyon.

GENEL KURUL KARARI

Sarı-kırmızılı kulüpten konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Yönetim kurulumuz başkan ve üyelerin iştiraki ile toplanarak 10.12.2022 Cumartesi günü Kadir Has Kongre Merkezi Konferans Salonunda saat 11.00’de aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul yapılmasına, çoğunluk sağlanmadığı takdirde toplantının bir hafta sonra aynı yer ve saatte çoğunluğa bakılmaksızın yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı, Konyaspor’a 2-1 kaybettikleri maçın ardından, “Bu şehrin dinamiklerine affımı istediğimi duyurmak istiyorum” açıklamasında bulunmuştu.

NELER OLACAK?

Çamlı’nın listesinde Mustafa Tokgöz, Hüseyin Beyhan başta olmak üzere kendisi ile birlikte Berna Gözbaşı’nın listesinde istifa eden üyeler ile birlikte Büyükşehir’e iş yapan il dışından bir müteahhit ile birlikte hemen hemen mevcut listedeki isimlerin yeni oluşumda yer alacakları ve 10 kişilik bir yönetim planlandığı konuşuluyor.

İSTİFA ETMİŞLERDİ…

Hatırlanacağı üzere  ilk istifa 28.06.2021 tarihinde Kayserispor yönetim kurulu üyesi Emir Akpınar'dan gelmişti.

Ardından 10.01.2022 tarihinde Asbaşkan Ali Çamlı, Yönetim Kurulu üyeleri Tufan Koç, Erol Çetin gibi isimlerin istifa ederek görevi bırakmalarının ardından bu istifaları 02.05.2022 tarihi itibarı ile bir başka Yönetim Kurulu üyesi stadyum, taraftar ve localardan sorumlu olarak görev üstlenen Soner Topsakal’ın istifası takip etmişti.

Görünen o ki Ali Çamlı, Yönetim Kurulunda bu isimlerden yine bazılarına yer vererek yola çıkacak.

ÖDEME YAPILACAK!

Konyaspor maçı akabinde maddi ve manevi olarak yıprandığını açıklayan ve istifa sinyalleri veren başkan Gözbaşı’nın genel kurul kararı alınmasından önce alacakları yapılandırıldı ve önemli miktarda geri ödeme sözü verildi.

Bir ara “Kulübe cebimden 170 Milyon TL verdim!” çıkışı ile gündem olan Gözbaşı’nın daha sonraki dönemlerde en az 300-350 Milyon TL ödeme yaptığı ve bunun büyük kısmının da hem banka ödemelerinin yapılandırılması hem de nakit olarak büyük bölümünün ödemesinin sözünün verildiği ifade ediliyor.

Öte yandan Gözbaşı’nın genel kurulda başkalığı seçildiği dönemdeki kulüp borçlarının 390 Milyon TL olmasının ardından kur farkları nedeni ile rakamın Milyar TL’yi gördüğü de konuşuluyor.

ZAMANA OYNAMAK…

Kayserispor zamana oynuyor.

Başkan resmi olarak istifa etmediği için şu anda alınan genel kurul kararı ile birlikte destek arayışı ve ikna turları son aşamada karşılıklı anlaşma ile son bulacak gibi görünüyor.

Başkanın ismi şimdiden her ne kadar ilan edilmiş gibi görünse de bu süreç uzun bir süreç.

10 Aralık 2022 Cumartesi günü Kadir Has Kongre Merkezi Konferans salonunda saat: 11.00’de Seçimli Olağanüstü Seçimli Genel Kurul yapılmasına, çoğunluk sağlanmadığı takdirde toplantının bir (1) hafta sonra yani 17 Aralık günü aynı yer ve saatte çoğunluğa bakılmaksızın yapılmasına karar verilen genel kurula kadar bu pirinç dana çok su alır.

Önümüzdeki günlerdeki gelişmeleri mümkün olduğu çerçevede siz değerli okurlarımıza aktarmaya gayret edeceğim.

AMATÖRLERE DESTEK…

Madem bu aralar Kayseri’nin Profesyonel bazda maçı yok.

O halde ne duruyorsunuz Amatör takımlarımıza sahip çıkın.

BAL, Süper Amatör küme, birinci Amatör küme, U 18 ve U 14 liglerinde çok sayıda maç var.

Hem de epey bol gollü geçiyor müsabakalar.

Kara kış düşmeden.

Maçlarda erteleme kararları alınmadan.

İyi bir hafta sonu geçirmek adına ayağınıza kadar gelen bu fırsatı iyi değerlendirin.

İLÇELERE SAHİP ÇIKIN…

Özellikle İlçe takımları adına önemli bir zaman dilimi.

Futboldan, Voleybol’den tutunda aklınıza ne kadar sportif etkinlik var ise hem sahalara, hem de salonlara koşun.

Branş ayırmayın.

Sporun, Sporcunun, cefakar ve vefakar yöneticilerin, teknik adamların, masörlerin, malzemecilerin yanında olun.

Takımlarınızın yanında olduğunuzu hissettirin onlara.

Sahiplenin.

Yalnız olmadıklarını bilsinler.

Maddi olarak katkıda bulunamasanız bile manevi anlamda onlarla birlikte olduğunu gösterin onlara.

ALKIŞLAYIN… TEBRİK EDİN…

Alkışlayın bu çabalarını.

Destek verin onlara.

Kocaman yürekleri için kutlayın onları.

Onore edin.

Tebrik edin.

Çabalarına alkış tutun.

Kazananın değil, kaybedenin de yanında olun.

Spor sadece kazanmak değil.

Spor yarışma ruhu.

Centilmenlik ruhu.

Katılımcı olabilmek ruhu.

Spor genç kalabilmenin ruhu.

GEÇ KALMAYIN…

Ve… Her şeyden önemlisi geç kalmayın.

Hayatlar bitiyor.

İnsan ömrü günü geldiğinde nerede ise Kelebek ömrü gibi.

Kısacık.

İnsanlar yaptıkları hatalar için bile özür dileyecek, helallik isteyecek kadar bile zaman bulamayabiliyor.

Bu nedenle daha geç olmadan.

Selanız verilmeden.

Adam olmaya gayret edin.

Her gün değilse bile bir gün İnsan olun!

TEK TESELLİMİZ…

Kaldı elimizde Dünya Kupası tesellisi.

Elde kumanda bir o kanal bir bu kanal geziniyoruz.

Zap üstüne zap yapıyoruz.

Maçtan diziye, diziden haber kanallarına, oradan tartışmalara hiçbirisine de yetişmek olası değil.

Hayatın bile bittiği bir dönemde 90 dakikalık maç ne ki?!...

Yavaş yavaş ölüyoruz.

Zaman bizden her şeyi çalıyor ama biz bunun farkında bile değiliz.

Dünya kupasında ilk maçların son 90 dakikaları gerçekten güzel oldu.

İkinci maçların daha da kıran kırana geçeceği ortada.

Hele hele Almanya ve Arjantin’in kulvar dışında kalma ihtimalinin bir hayli yüksek oluşu da ikinci maçlara daha da büyük bir lezzet katacaktır.

O kadar bekledik.

Bu günlere ötelediler.

Ligimize de öylesine bir ara verdiler ki…

Bari hiç olmazsa Dünya Kupası beklediğimize, ara verdiğimize, TV’nin başına çakıldığımıza değsin…