Pazar günü ajanslara bu haber düştü.
TFF 1. Lig takımlarından Kayserispor’un borcu tespit edildi.
Yıllar sonra Süper Lig’e veda eden Kayserispor’un borcunun 2 milyar 200 milyon TL olduğu öğrenildi.
2025 - 2027 sezonunda TFF 1. Lig’de boy gösterecek olan Kayserispor’un mali borcu 2 milyar 200 milyon TL olarak tespit edildi.
250 Milyon TL SGK borcu olan sarı kırmızılı ekibin 350 milyon TL de eski başkan Berna Gözbaşı’nın borcu bulunuyor.
Futbolcu maaşları başta olmak üzere ciddi borç içerisinde olan Kayserispor’un bazı yöneticilere ve TFF’ye de borcu olduğu öğrenildi.
Herkesin aklındaki soru şu şimdi?
2.2 Milyar rakamını kim açıkladı, niçin açıkladı, kim için açıkladı?
Buna paralel olarak mevcut başkan Nurettin Açıkalın’ın başkanlık yaptığı döneme dair kendisi ve yönetiminde görev alan bazı isimlerinde kulübe yaptıkları ödemelerle ilgili olarak alacaklarına istinaden temlik koydurduğuna dair iddialar ortalığı fena karıştırdı.
Bu durum genel kurulda açıklanacak olan rakamlar ve borç listesi ile kesinlik kazanacak!
RAKAMLAR ÇARPITILIYOR
Ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, sert bir açıklama yaptı bu konuya dair.
Ersoy Kayserispor’un gerçek borcunu açıkladı: Rakamlar Çarpıtılıyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, son günlerde Kayserispor’un borcuna ilişkin kamuoyunda dile getirilen rakamların gerçeği yansıtmadığını belirterek, kulübün mali tablosu üzerinden algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Baki Ersoy, Kayserispor’un borcunun 2 milyar 200 milyon TL olduğu yönündeki söylemlerin kasıtlı olarak gündeme getirildiğini ifade ederek, açıklamasını kulübü gerçekten seven ve Kayserispor’u hayatının merkezine koyan taraftarlar için yaptığını belirtti.
28 ŞUBAT’TA AÇIKLANDI
Ersoy, 28 Şubat 2026 tarihinde gerçekleştirilen genel kurulda Kayserispor’un borcunun 960 milyon TL olarak açıklandığını ve bu rakamın genel kurul tarafından ibra edildiğini hatırlattı.
Güncel futbolcu alacakları, menajer alacakları ve benzeri kalemler eklendiğinde dahi bu rakama en fazla yaklaşık 3 milyon Euro, yani 150 milyon TL civarında bir tutarın ilave olacağını kaydetti.
Açıklamasında, Ali Çamlı ve Nurettin Açıkalın dönemlerinde kulübe sağlanan desteklerin bağış niteliğinde olduğunu vurgulayan Ersoy, mevcut borç rakamları değerlendirilirken bu hususun göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.
Baki Ersoy, mevcut borç kalemleri içerisinde eski Başkan Berna Gözbaşı’nın alacaklarının da yer aldığını belirterek, bugüne kadar kendisine önemli miktarda ödeme yapıldığını söyledi.
23 MİLYON EURO ÖDEME
Son üç sezonda yaklaşık 2 milyar TL’ye yakın borcun ödendiğini dile getiren Ersoy, bugün kalan borçların büyük bölümünün eski dönemlerden devreden yükümlülüklerden oluştuğunu ifade etti.
Kayserispor’un geçmişte transfer tahtasını açabilmek için tek kalemde 23 milyon Euro ödeme yapmak zorunda kaldığını hatırlatan Ersoy, kulübün bugünlere büyük fedakârlıklar ve yoğun mali mücadeleler sonucunda geldiğini belirterek, başkanların ve yöneticilerin ortaya koyduğu emeğe saygı duyulması gerektiğini söyledi.
Kayserispor hakkında değerlendirme yapılırken rakamların çarpıtılmaması gerektiğini vurgulayan Ersoy, herkesin gerçekler ve mantık çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
KRİTİK GÜN ATLATILDI…
Kayserispor kulübü, 1 Haziran Pazartesi günü kritik ödemeler yaptı.
Süper Lig’e veda eden Kayserispor’da birçok futbolcunun serbest kalmaması için ödeme yapması gerekiyordu. 31 Mayıs günü yapılması kararlaştırılan Olağanüstü Genel Kurul’un ertelenmesi ile yeni yönetimi belirlenemeyen Kayserispor Kulübü, 1 Haziran Pazartesi mesai bitimine kadar 800 Bin Avro ödeme yapmak için terledi.
33 Milyon TL 1 aylık futbolcu maaşı ve SGK yapılandırma taksiti olarak toplam 800 Bin Avro’nun 1 Haziran Pazartesi mesai bitimine kadar ödenerek bir başka krizin önüne geçildi. Hem SGK yapılanması bozulacak hem de Miguel Cardoso da olmak üzere kulübe ihtar çeken bir çok futbolcu serbest kalacaktı.
Kayserispor yönetiminin 2 aydır SGK ödemesi yapmadığı, futbolcu maaşlarında da 2 ay geriden geldiği tespit edildi.
KONGRE 7 HAZİRAN’A KALDI
Sarı kırmızılılarda gelenekselleştiği üzere ilk toplantı pas geçildi…
Bu sezon 1. Ligde mücadele edecek olan Kayserispor’da Kongre 7 Haziran’a kaldı.
Bilindiği gibi Kongre rekortmeni sarı kırmızılı takımda beklenen olmuş ve sarı kırmızılı takımın mevcut yönetim kurulu Kayserispor için yeniden olağanüstü genel kurul toplantısı kararı alarak sezon finalinde bir başka sürprize daha imza atmıştı.
Ligden düşmeyeceğine inanılan ancak son aldığı kötü sonuçlar ile lige veda eden Kayserispor’da yönetim kurulu 31 Mayıs’ta seçim kararı almasına ve yapılan önemli toplantılara rağmen sarı kırmızılı takımın dün gerçekleştirilmesi beklenen oturumu çoğunluk sağlanamadığı gerekçesi ile 7 Haziran tarihine ötelendi.
Öte yandan genel kurul kararı ile ilgili olarak daha önce yapılan açıklamada gündem maddeleri şöyle sıralanmıştı.
Yönetim Kurulumuz Başkan ve üyelerin iştiraki ile toplanarak 31.05.2026 Pazar günü Kadir Has Kongre Merkezi Konferans salonunda saat 11.00’de aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere Olağanüstü Seçimli Genel Kurul yapılmasına, çoğunluk sağlanmadığı takdirde toplantının bir ( 1 ) hafta sonra aynı yer ve saatte yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
1. Açılış ve Yoklama 2. Divan Teşekkülü ve Divan’a İmza Yetkisi verilmesi 3. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması 4. Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması 5. Denetim Kurulu faaliyet raporunun okunması 6. Mali tabloların okunması, müzakeresi 7. Yönetim Kurulu’nun İdari, Mali ve Hukuki yönden ibrası 8. Denetim Kurulu’nun İdari, Mali ve Hukuki yönden ibrası 9. Seçim * Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi * Denetim Kurulu üyelerinin seçimi * Disiplin Kurulu üyelerinim seçimi 10. Dilek ve temenniler 11. Kapanış
SPOR CAMİASINDA
SESSİZLİK BOZULUYOR
2025-2026 sezonundaki hesaplarını ıskalayan ilimizin sportif bağlamdaki iki profesyonel takımı Kayserispor ve Erciyes 38 FK’da dal kıpırdamıyor.
Kurban bayramının da araya girmesi ile birlikte spor camiasında adeta ölüm sessizliği hakimdi.
Kayserispor’da Pazar yapılan genel kurulun 7 Haziran tarihine ötelenmesi ile birlikte önümüzdeki günlerde özellikle son 48 saatte başta listenin belirlenmesi olmak üzere ciddi hareketlilik bekleniyor.
Listeye dair kulis çok ama net bir liste yok şu ana kadar.
Gelenek olduğu üzere son gün, son dakikada şekillenecek.
Bu arada listeye girmek için yeşillenen çok sayıda kıyıda köşede kalmış isimde davet bekliyor ya da adamını bulup el altından kulis yapıyor.
Bu arada teknik direktör konusunda Osman Özköylü, İsmet Taşdemir, Hüseyin Cimşir olmak üzere çok sayıda isim kulislerde konuşuluyor.
1. LİGDE OLMAYACAKLAR!
Sarı kırmızılı takımda 12 futbolcu ile sezon sonunda yollar otomatikman ayrılıyor.
Sarı kırmızılı takıma kiralık olarak ya da bir sezonluk gelen isimlerden Fedor Chalov, Slovak Laszlo Benes, Denis Makarov, Indrit Tuci, Burak Kapacak Haziran 2026'da serbest kalan simler.
Bu arada sarı kırmızılı takımda sözleşmesi sona eren arasında Rus oyuncu Fedor Chalov, Slovak Laszlo Benes, Stefano Denswil, Denis Makarov, Carlos Mane, Lionel Carole, Indrit Tuci, Yerli isimlerden Bilal Beyazit, Oruncan Piri, Burak Kapacak, Talha Sarıaslan, Eray Özbek'in Haziran 2026'da sözleşmeleri sona erdi.
Kurulan kriz masasının ve Yol Haritasının belli olmasından ve Yönetimin devam edip etmeyeceğinin kesinleşmesinin ardından ortaya çıkacak tabloya göre bu isimlerden bazılarına devam edip etmeyeceklerine dair yeni teklif götürülüp götürülmeyeceği merakla bekleniyor.
Sarı kırmızılı takımın önündeki engeller bitmek tükenmek bilmiyor.
İHTAR SÜRECİ DEVAM EDİYOR!...
Kayserispor’da futbolcuların ihtar süreci devam ediyor!
Sarı-Kırmızılı kulübün küme düşmesiyle birlikte kulübe ihtar çeken futbolcular belli oldu. Son olarak sezon finali ile birlikte alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesi ile Furkan Soyalp ve Görkem Sağlam’ın yanı sıra alacaklarının ödenmemesinden dolayı Onurcan Piri, Ramazan Civelek, Deniz Dönmezer, Bilal Bayazit’in de avukat aracılığıyla Kayserispor kulübüne ihtar çektikleri ve bu isimlerin ay sonuna kadar ödeme alamamaları durumunda da FIFA’ya başvuru yapacakları konuşuluyor. Bilindiği gibi daha önce yaşanan kriz ve ihtar süreci kapsamında yapılan 70 milyon TL’lik ödeme ile bir nevi sezon içindeki isyan bastırılmıştı. Çaykur Rizespor maçı öncesinde Joao Mendes, Youssef Ait Bennasser, Indrit Tuci ve Stefano Denswil de kulübe ihtar çekmiş ancak ödenen paralar ve verilen sözler ile sezon içindeki fiyaskonun bir nevi önüne geçilmişti. Ancak takım küme düşünce bu süreç yeniden hortladı ve zaten tahtası kapalı olan kulüp için bir başka ağır sonuç kapıda.
TRANSFER DÖNEMİ 22
HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), transfer döneminin 22 Haziran'da başlayacağını açıkladı.
TFF'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 14.05.2026 tarihli toplantısında 2026-2027 futbol sezonuna ilişkin transfer ve tescil dönemlerini belirlemiştir. Buna göre; 2026-2027 futbol sezonunda 1. Transfer ve Tescil Döneminin 22 Haziran 2026 tarihinde başlayıp, 4 Eylül 2026 tarihinde sona ermesine ve 2. Transfer ve Tescil Döneminin 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde sona ermesine karar verilmiştir" denildi.
SORUNLAR YUMAĞI…
Evet tablo ortada.
Sarı kırmızılı takımda ciddi bir mali kriz ve perde arkasında da dönen çok sayıda bilinmezler var.
Futbolcuların çoğu 31 Mayıs tarihi itibarı ile serbest kaldı.
Şu anda sarı kırmızılı takımın 7 Haziran’da nasıl bir yönetimle yola çıkacağı ve gelecekte neler olacağına dair bilinmeze doğru sportif direktör, teknik direktör, Kapalı tahta ve takıma yapılabilecek takviyelerle ilgili gelişmeler büyük merak konusu olmaya devam ediyor.
Mustafa Cengiz
KAYSERİSPOR’DA KRİTİK SAATLERE GİRİLDİ…
Mustafa Göçer
SU, GIDA VE İKLİM KRİZİ PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ
Ali Rıza Navruz
DELİBAN
Mustafa Cengiz CENK MEYDANI
BİR DEVLET NASIL ÇÖKER?!...
Mustafa Mete ÖZPINAR
KAPİTALİZMİN İĞRENÇ YÜZÜ
KADİR DAYIOĞLU
BAĞ MUHABBETİ
VÜSELA ALİ-İLETİŞİM(SİZLİK)
İLETİŞİM KALABALIĞI
İhsan Görücü
BİLMEDİĞİNİ BİLMEYENLERİ GEÇECEKSİN
M. Kemal Atik
Tasavvuf Terminolojisinde VECD
Faruk Ergan
SUSMAK!















