DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
İhsan Görücü
İhsan Görücü
Giriş Tarihi : 23-02-2024 12:23

 MEDYATİK BEYİN YIKAMALAR, DEĞİŞMEYEN ÖNYARGILAR

Papaz efendinin biri Napolinin liman köylerinden birisine tayin edilmiş. Köye varır ve bakar her aile on/ onbeş çocuk sahibi. Dehşete kapılır ve sorar “Maşaallah köyünüzde her ailenin on/ onbeş çocuğu var şaşırdım der. Köylüler,“ Papaz efendi, bizim köyden posta treni her sabah saat beşte geçiyor. Geçerken de şiddetli düdük çalıyor uyanıyoruz. Güneş saat altıda doğuyor. O bir saatte uyuyamadığımızdan boş durmuyoruz ve nufusü böylece arttırmış oluyoruz -nasıl olsa gusül zahmet yok dimi gavur ha haha- demiş. Neyse fıkra yazımıza girişti.

KASABA SİYASETNDE ÖN PLANDA DİKSİYON, GÖRSELLİK VE KOZMETİK

Değişmeyen yapıları tek sermayeleri illüzyonist şhowlarıdır. Yoğunlaştıkları hedefe varabilmek için şeytan tüyü varmış gibi adamı büyülerler. Nefisleri imrendiren, inanılmayacak şeylere inandıracak süper nutuk atarlar. Gerçekleri değil de seçmenin işitmek istediklerini söylerler. Yaldızlı yalanlar, yalanlar, yalanlar, bitmeyen bom boş laflar. Diksiyon süper, kozmetik-kılık kıyafet süper. Adam kandırmayla ilgili her türlü kursu almışlar gibi.  Dediğimiz şekilde diksiyona, görselliğe ve kozmetiğe emsalsiz yüklenmişler. Tek sermayeleri illüzyonist Showları.

Asla içinden çıktıkları muhatap aldıkları halk gibi doğal ve duru olmayı düşünmez. Çünkü halk için, Allah için diye pek dertleri yoktur. Bir de bu güne kadar işledikleri defolu işlerini gizleme telaşı var. Kısaca hayat ve  ahiret hakkında pek malumatları olmayan politikacıların bencil, çıkarcı ihtirasları yüzünden yüzünden çıkmaktadır ülkedeki bütün sorunlar. Haksızlık ve adaletsizlik vakayı adiyeden olmuş kanıksanmıştır adeta. Dürüstlük ve etik/ ahlak buharlaşmakta ayrımcılıklar ve her türlü çıkarcılığın önü alınamamaktadır. En adi adamlar suçlular sütten çıkmış ak kaşık gibi takdim edilmekte, mağdur ve zavallı insanlar bütün olumsuzlukların sebebi olduğu anlayışı ikame edilmektedir kanaatindeyiz gelmiş olduğumuz seçim arefesinde.

VE EİNSTEİN BUYURUYOR Kİ….

“Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki peşin hükümleri , önyargıları söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur” Doğru söylüyor büyük filozof. Maalesef önümüzde duran gerçeklerin açık perdelerini alenen gördüğümüz ve yaşayarak aynelyakiyn bizzat tattığımız halde; neden realitenin gereğini yapamıyoruz? Siyasiler tarafından itilip kakılmaya, aldatılmaya tekrar tekrar onurumuzu kaybetmeye ve hep zillete razı oluyoruz.

Kul olarak inandığımızı söylediğimiz, taklidi de olsa iman ettiğimiz yaratıcımıza  başkaldırıyor, ilahi hukukunu çağdışılık ve ilericilik/ gericilik safsata safsatalarına indirgeyip ilahi hükümleri günlük hayatımızdan out ediyoruz.  En iyi, en güzel, en doğru, en helal dünyevi ve uhrevi kazanç vaadeden hükümlerini uygulamıyor kendimize zulmedip kalpazanların soyma, sömürme siyasetlerine alet oluyoruz. Yüce yaratıcıya gösterdiğimiz itaatsizlik ve başkaldırıyı, aksül ameli, neden sahteci din adamlarına ve yalan siyaseti yapan kalpazanlar gösteremiyoruz diye soruyorum bazen kendi kendime.  Hatta yalan ve yanlışlarını doğru, söz ve davranışları ile hitabelerini bütün söz ve davranışlarını tartışılamaz, her türlü eleştiriden uzak, sanki rızık veren, kalkındıran, kurtaran, fayda ve zarar sağlayan, yol gösteren  hatta hidayete erdiren  gibi tanrısal/ ilahi üstünlüklerle yüceltiyoruz seçim arefesi her yerde durmadan konuşan fanileri.

Artık soru sormasını, sorgulamasını, politikacının yapacağım diye söz  verip yapmadığı/ yapamadıklarının hesabını soracak demokratik erginliğe ulaşmamız lazım değil mi diyorum. Seçim dönemi ve seçimler hayırlı sonuçlarla neticelensin inşallah. Allah Teala “Aklını kullanmayanlara her çirkinliğe düçar kılarım buyuruyor. – yecalüllaherricsealelleziyne la ya kiluun- ayetinde.   

 

        

İhsan Görücü

İhsan Görücü

DİĞER YAZILARI BİLMEDİĞİNİ BİLMEYENLERİ GEÇECEKSİN FIKRA ÜZERİNE…OVERLOKÇU, POMPACI FIRKRASI… TV’ DE SOKAKRASİ, PORNOKRASİYÜ, MÜSTEHCENLİĞİ ANLATTIM Hz. MEVLANA: “KAZVİNLİ DÖVME USTASI İLE MÜŞTERİSİ LAİKLİKLE YATIP LAİSİZMLE KALKMA ANTRENMANININ KÖKENİ REALİTE ESAS, TOZ PEMBE SENARYOLAR AUT EY DEİST! YOKTAN YARATAN YENİDEN YARATAMAZ MI? ! ÖNCELİKLE SORALIM. NEDİR KUR'AN ? KAZANANl OLMAYAN BOŞ KAVGALAR ŞUUR VE ÜMMETİ MUHAMMED OLMA ONURU İSRAİL YELESİ TUTUŞMUŞ AT MI, KANLI BIÇAK YALAYAN KUTUP AYISI MI? YEMİNLER/EYMAN EMPERYAL ALGI NASIL AŞlLlR? ATATÜRKÇÜLÜK MASKE, MASONLUK ŞAHANEYDİ DİNDEN VAZGEÇTİLER LAKİN PARADAN VAZGEÇEMEDİLER MAJÖR YANLIŞLAR, MİNÖR DOĞRULAR YAPAY DOSTLARI GEÇ DİN ALİMLERİ...DİN SİMSARLARI. AHMET RAMAZANDAN SONRA AYNI AHMETSE ! TEMEL VE DURSUN'DAN DEĞİŞİM FlKRASl KADRİNİ BİLENLERDEN EYLESİN. HER GECENİZ KADİR OLSUN. EZHER’DE MÜDERRİSi KURIJA (Görücü) ABDÜLHAMİD RÜŞTİ ÇERKESİ EFENDİ (rahmetullahi aleyh) KUL HAKKI,NAFAKANIN HÜKMÜ ADAK...ADADIYSAN YAPACAKSIN...BORÇLANDIN ZEKAT KİMLERE VERİLİR? ORUÇTA SIHHAT—TAKAT FIKHI İSLAMIN DIŞINDAKİ DİNLERDE ORUÇ DİNDE TEBLİĞ VE İRŞAD AŞAMA AŞAMADIR TAKVA AMAÇ, ORUÇ ARAÇTIR HAKİKAT ORUCU ZEKATINI VER ORUÇ BENİM İÇİNDİR ORUÇ TERAVİHLE TAMAM OLUR. DUA, GAZABA PARATÖNERDİR.  YA ŞEHRİ RAMAZAN! KENDİSİNİ TUTABİLENLERE HOŞ GELDİN TAKİYYE  ANTİ İSLAMA KARŞI STRATEJİ GELİŞTİRMEKTİR YEGANE İDÖLÜMÜZ REHBERİMİZ AMMAR B. YASİRİ ANMAK VE ANLAMAK DİNDE İBADET, TAAT VE KURBİYYET GECE NİMETTİR HAKİKAT EHLİ SALİKE YARISI ESSAH OLMAYAN ŞAKA VAR MI? KÜRTÇÜLERE EN BÜYÜK ZARARI VEREN KÜRTÇÜ YAŞAMAK, KOLTUĞUNDA KARTOPU TAŞIMAKTIR lRAĞl YAKIN EDER TEMSİLLER DÖRT KİTABIN DÖRDÜ DE Hz. MUHAMMED (s.a.v.) DİYOR! SOSYAL MEDYA VATANDAŞl KUŞAĞA DİKKAT NOEL, DİNLERARASI BİLEK GÜREŞİ Mİ TAKVİM OLAYI MI?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY3477
  • 2FENERBAHÇE3474
  • 3TRABZONSPOR3469
  • 4BEŞİKTAŞ3460
  • 5RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3457
  • 6GÖZTEPE3455
  • 7SAMSUNSPOR3451
  • 8ÇAYKUR RİZESPOR3441
  • 9TÜMOSAN KONYASPOR3440
  • 10KOCAELİSPOR3437
  • 11CORENDON ALANYASPOR3437
  • 12GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ3437
  • 13KASIMPAŞA3435
  • 14NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ3434
  • 15İKAS EYÜPSPOR3433
  • 16HESAP3432
  • 17ZECORNER KAYSERİSPOR3430
  • 18MISIRLI3430
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA