AĞAÇ DEDE: ÖNCE SUNUM YAPIYORUM,
SONRA FİZİKSEL GELİŞİM ANTRENMANI,
SONRA ÇOCUKLARLA BİRLİKTE FİDANLARI DİKİYORUZ,
ERTESİ GÜN FİDANLARA KORUMA YAPIYORUM:
(Sunum, fiziksell Gel. Antr. Fidan, fidan dikimi, sabitleme hiçbir şey için ücret talep etmiyorum.
Nedeni ise beş yıl içerisinde 15 yıl kadar sonra ülkemizin %50 den fazlasını ormanlaştıracak kadar fidan dikemezsek su ve gıda krizi büyük olacak ve bu çocuklar etkilenecekler.
Sorumluluk bizde).
ZEYTİN, CEVİZ, KESTANE, ÇAM: 02.04.2026
Zeytin, ceviz, kestane ekonomik değeri son derece yüksek olan bitkilerdir.
Köy meyveliklerinin, hatta köy ormanlarının kurulmasında öncelikli bitkiler olarak tercih edilmelidir.
Ayrıca, koşulları uygun olan (toprağı, sulama durumu, koruması…) yerlerde köy sakinlerine bu bitkilerin fidanları ücretsiz olarak temin edilmelidir.
Bununla birlikte, dağlarımızda ve yerleşim yeri kenarlarında, toprak, rakım, iklim, toprak zararlıları, toprak hikâyesi ve sulama imkânının uygun olduğu yerler bu bitkilerin orijin farkı olmayan fidanları ile çok büyük kapsamlı bir şekilde ve bilimsel yöntemlerle yetiştirilmelidir.
Zeytin, ceviz ve kestanelikler yasalarla koruma altına alınmalı ve sürekli olarak çoğaltılmalıdır.
Buna karşılık, rakımın, iklimin uygun olmadığı, sulama ve bakım imkanlarının yetersiz olduğu dağlarda ise her koşulda gövde yapabilen, ekolojik önemi ve ekonomik değeri yüksek olan çam fidanları dikilmeli ve yasalarla koruma altına alınmalıdır.
Mustafa Cengiz
KAYSERİ VE ERCİYES 38 FK, KADERİNİ BEKLİYOR
Faruk Ergan
SUSMAK!
Mustafa Cengiz CENK MEYDANI
BİR KADEH DAHA ŞİİR İÇSEM, KÖRKÜTÜK ŞAİR OLSAM…
KADİR DAYIOĞLU
MAYIS YAĞIŞLARI
VÜSELA ALİ-İLETİŞİM(SİZLİK)
BASKI ALTINDA İKEN TAM SOĞUKKANLI KALMAK İÇİN 7 KGB TEKNİĞİ
Mustafa Mete ÖZPINAR
YARADANIN SEÇKİN KULU OLABİLMEK
Ali Rıza Navruz
HÜZÜN AYI VE ALİ BAŞ (ÂŞIK SEZÎNÎ)
Mustafa Göçer
ORMAN SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM DEMEKTİR:
Çınar Can Özyürek
Anadolu'nun Parlayan Yıldızı Kayseri
M. Kemal Atik
BİR HÜZNÜN ARDINDAN















