AĞAÇ DEDE: KURBAN PAYLAŞMAK İÇİN FİDAN YAŞAMAK İÇİN:
Kurban kesiyoruz da paylaşmıyorsak. Buzdolabına dolduruyorsak, sucuk yapıp balkona asıyorsak, ya da sadece kendimiz gibi düşünen insanlara dağıtıyorsak o kurban değildir. Adına kurban dememeliyiz.
Bağışlar mı? Yakın çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyorsa yerini bulmaz...
*
Bayramlarda ve her zaman fidan dikmiyorsak kul hakkını ve emaneti korumaya karşı ilgimiz yok demektir. Yaptığımız iş birbirini tamamlamaz.
KURBAN PAYŞALMAK İÇİN:
ETRAFIMIZDAKİ ihtiyaç sahiplerine dağıtarak yardımlaşmayı güçlendirmek içindir.
FİDAN YAŞAMAK İÇİNDİR. KUL HAKKINI VE EMENETİ KORUMAK İÇİNDİR: (EN BÜYÜK KUL HAKKI YAŞAM HAKKIDIR)
Orman toprağın altında yeraltı sularının oluşması demektir. Otların, çiçeklerin, meyvelerin sebzelerin büyümesi demektir. Tüm canlıların (börtü böcek) ve insanların o sulardan içebilmesi ve o sularla yetişecek olan gıdaya ulaşabilmesi demektir. Yani orman su ve ekmek demektir. Temiz hava, barınak, yaşanabilir ısı aralığı demektir. Afetlerin, taşkınların önlenmesi demektir… Canlıların su, gıda, temiz hava… İhtiyacını karşılayabilerek yaşayabilmesi ise en büyük KUL HAKKIDIR ve ormanı korumak EMANETİ korunmalıdır.
SAYGILARIMLA.
Mustafa Göçer
KURBAN PAYLAŞMAK, FİDAN YAŞAMAK İÇİN
Ali Rıza Navruz
HASAN ALİ KASIR/ DELAL/
İhsan Görücü
BİLMEDİĞİNİ BİLMEYENLERİ GEÇECEKSİN
Mustafa Cengiz
KAYSERİSPOR’DA BEKLENTİLER BAYRAM SONUNA ÖTELENDİ!
Mustafa Cengiz CENK MEYDANI
BAYRAMLIK…
M. Kemal Atik
Tasavvuf Terminolojisinde VECD
KADİR DAYIOĞLU
BUTLAN NE DEMEK?
VÜSELA ALİ-İLETİŞİM(SİZLİK)
2-İLETİŞİM KOPUKLUĞU
Mustafa Mete ÖZPINAR
İSLAMİYETE NASIL DAHA FAYDALI HİZMET EDİLİR?
Faruk Ergan
SUSMAK!















