Zannedersiniz ki dünyada haksızlık sadece Filistin’e yapılıyor, sokaklara veya meydanlara inmek ve Filistin’e destek vermek için bir bahane buluyorlar.
Etrafınıza bakarsanız ve beyninizle görebilirseniz her yerde haksızlık kaynıyor, komşunuzda, mahallenizde, köyünüzde, ekicide, dikicide, besicide, çiftçide, ziraatçıda, emeklide, yeter ki objektif olun ve görmek isteyin, görürsünüz.
Haksızlığa sessiz kalmak, zulmü onaylamak ve zalime ortak olmak demektir.
Adaletsizlik karşısında susmak, ahlaki ve toplumsal bir zafiyet olarak değerlendirilir.
Kırıp dökmeden, şiddetten uzak kalınması kaydıyla toplumun demokratik hakkını kullanarak gösteri ve protesto yürüyüşü yapmasını hiç yadırgamam, üstelik desteklerim.
Eğer haksızlık yapılıyorsa, büyüğü küçüğü olmaz, yereli ve geneli olmaz, inananı inanmayanı olmaz, bazılarının ağzından düşürmediği “haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” sözü, Kainatta yaşayan ve inanan tüm insanları bağlar.
Bir gurubun desteklediği, en azından görmezden gelerek suskun kaldığı “haksızlık” insanların yaşam biçimini, sosyal hayatın idamesini, aile birliğinin sağlıklı devam etmesini ve toplumsal barışın yerleşmesini görmezden gelerek, kendi saltanatını sürdürmektedir.
Basına yansıyan habelere göre Kayseri Protokolünün katılım ve destekleriyle “Haksızlığa sessiz kalmak bu millete yakışmazmış.”
Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapılarak Mescid-i Aksa’nın kapatılmaması istenmiş.
Açıklamada İran’a yönelik saldırılar gerçekleştiren ABD ve İsrail’de sert bir dille kınanmış.
İran’a yapılan saldırının ancak 40. Gününde, ABD ve İsrail’i kınayarak araya sıkıştırılmış olundu, özellikle İran’a yapılan saldırı ve haksızlığın protesto edildiği bir Miting yapılmadı, üstelik yönetimin her hangi bir makamından ABD’yi sert dille eleştiren bir mesajda duymadım.
İsrail için söylenmesi gerekenler en üst perdeden ve çok şiddetli bir şekilde kınanıyor, ama rivayetlere göre ticaretimizde hız kesmeden devam ediyormuş.
Ortadoğu ülkeleri içinde Devlet geleneği olan ve ideolojisinden taviz vermeyen, ABD’nin isteklerine boyun eğmeyen, devlet ve halkıyla bütünleşen, esaretle yaşamaktansa ölmeyi seçen ülke İran, her türlü övgü ve desteği hak ederken sessiz kalınması düşündürücü geliyor bana. İran’a karşı olan bakış açım tamamen değişti, özellikle İran halkının Devleti ile dayanışma içerisinde olmaları ve insanlar arasındaki vatan sevgisi, takdire şayandır.
Yine ağzından bal damlıyor, bir konuşuyor pir konuşuyor!
Kıymetli büyüğümüz, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, “asgari ücrete ara zam piyasayı bozar” demiş.
Emekli maaşlarının ve asgari ücretin, insanların refah düzeyinin üst seviyelere çıkartılmasına engel olmak veya destek vermemek bir tür “haksızlığa sessiz kalmak” anlamına gelmiyor mu? 83 milyon kişinin rahatsızlık duyacağı bir uygulamayı, 3 milyon kişiyi mutlu etmek için “asgari ücrete ara zam yapmak haksızlık olur.”
Düşüncenizin gerçekliğe uygun olması için, kamu kaynaklarını israf etmeden, şatafatlı yaşamayı terk ederek, birçok insanın birden fazla maaş almalarını engellemek şartıyla, gerçekten insanlar arasında ayrım yapmadan nimeti veya külfeti birlikte paylaşalım.
Gerçekten mutlu musunuz, emekli maaşı 20 bin lira, asgari ücret 28 bin lira, azımsadığınız ve yok saydığınız bu gelirle yaşayan insanlar sizin vicdanınızı acıtmıyor mu?
Yaşlılığında kimseye muhtaç olmadan insan gibi yaşamak için prim ödeyen bu insanların durumunu iyileştirirseniz, o yönde kafa yorarsanız eğer, umuyorum ki işte o zaman vicdanen müsterih olursunun ve toplum karşısında inanırlılığınız şüpheye mahal bırakmayacaktır.
Oldukça rahat ve konforlu olduğunu düşündüğüm makamınızdan verdiğiniz mesajlar çoğunluğun içini acıtıyor.
“Haksızlığı sineye çekmek ve sessiz kalmak, onun karşısında yürüteceğin her türlü mücadeleden daha zordur”. Faruk Ergan
Şaban Külhancıoğlu
MAHALLEMİZ 'BİR TANE'YDİ
Mustafa Cengiz
ÖZÜR DİLEYİNCE BU İŞ BİTİYOR MU?
Mustafa Cengiz CENK MEYDANI
BU İŞİN TADI KAÇTI… SİYASİ ETİK OLMALI!
KADİR DAYIOĞLU
DÜN GEÇTİ GİTTİ
Ali Rıza Navruz
BİR YAHYA SABRI...
Mustafa Mete ÖZPINAR
HANTAVİRÜS SEMPTOMLARI YAYILIYOR
Ahmet Sıvacı
ANNELER GÜNÜ ÖYLE Mİ?
Mustafa Göçer
DOĞA KÖRLÜĞÜNDEN UYANMALlYlZ
Faruk Ergan
KİMSE DUYMADAN
Bekir Oğuz Başaran
DEĞİŞMEM GAZELİ